"Diyabetli Çocukların Erişkin Kliniklerine Geçişi Çalıştayı"na doğru

"Diyabetli Çocukların Erişkin Kliniklerine Geçişi Çalıştayı"na doğru

Kocaeli'nde 5 Mart'ta düzenlenecek çalıştayda diyabet hastası çocukların 18 yaşından sonra yaşadıkları sorunlar ele alınacak

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Üniversitesinin (KOÜ) ev sahipliğinde 5 Mart Perşembe günü "Diyabetli Çocukların Erişkin Kliniklerine Geçişi, Diyabetli Çocukların ve Gençlerin Sosyal Sorunları Çalıştayı" düzenlenecek.

Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneğince KOÜ Tıp Fakültesinin konferans salonunda gerçekleştirilecek çalıştayda diyabet hastası çocukların 18 yaşından sonra erişkin kliniklere geçerken yaşadıkları sorunlar ele alınacak.

Derneğin Diyabet Çalışma Grubu ve KOÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 18 yaşın altında yaklaşık 20 bin diyabet hastası çocuk bulunduğunu söyledi.

Diyabet hastası çocukların 18 yaşından sonra erişkin kliniklerinde tedavi gördüğünü belirten Hatun, çalıştayda erişkin kliniklerine geçerken yaşanan ruhsal sorunların değerlendirileceğini dile getirdi.

Hatun, diyabet hastası çocukların psikolojilerinin olumsuz etkilenmemesi için klinikler arası iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Diyabetli çocuklar, çocuk kliniklerine alıştıkları için erişkin kliniklerinin havasını yadırgayabiliyor. Dolayısıyla rehber eşliğinde bu kliniklere geçiş yapmaları gerekiyor" diye konuştu.

Çalıştayda ele alacakları diğer konu başlığının "Tip 1" diyabet hastaları olduğuna dikkati çeken Hatun, çok tanınmadığı için bu hastaların işe girerken ve hayatlarını sürdürürken bazı sorunlarla karşılaştıklarını, bazı işverenler ve iş yerlerinin bu hastaları işe almadıklarını, bu konuları görüşeceklerini kaydetti.

"Geniş kapsamlı çalıştay olacak" diyen Hatun, çalıştaya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Türkiye Halk Sağlığı Kurumundan diyabet uzmanlarıyla çok sayıda akademisyen ve doktorun katılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı