Dışişleri’nden Avrupa’ya ’PKK’ kınaması

Dışişleri’nden Avrupa’ya ’PKK’ kınaması

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde PKK terör örgütü mensuplarınca başlatılan eş zamanlı ve kışkırtıcı eylemlere göz yumulmasını kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün akşam Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde PKK terör örgütü mensuplarınca başlatılan eş zamanlı ve kışkırtıcı eylemlere göz yumulmasını esefle kınandığı vurgulanarak, "Bazı ülkelerde kamu binalarının işgal edilmesine kadar varan eylemlerde bir kez daha AB terör örgütleri listesinde bulunan bir terör örgütünün propagandasının yapılmasına ve terör örgütü sembollerinin kullanılmasına izin verilmesi, ısrarlı uyarılarımıza rağmen PKK’nın Avrupa’da her geçen gün ne kadar güçlendiğini göstermesi bakımından ibret vericidir. Anılan eylemlerin eş zamanlı biçimde yapılmış olması, PKK’nın Avrupa’daki örgütlenmesine gösterilen müsamahanın bir sonucudur.

Bu vesileyle, muhataplarımıza terör örgütü PKK’ya karşı gerekli önlemleri almalarının, yalnızca Türkiye’nin değil, kendi ülkelerinin güvenlikleri bakımından da hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlatıyoruz" denildi.

Söz konusu eylemlerin gerçekleştiği ülkelerin Ankara’daki Büyükelçilerinin Bakanlığa çağrılarak, anılan eylemlerden duyulan rahatsızlığın ifade edileceği bildirildi.