Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Londra'da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Londra'da

Çavuşoğlu, İngiltere Türk Diyanet Vakfında Türk vatandaşlarına seslendi:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Benim Kürt kardeşim muhafazakardır, dindardır. Senin Marksist, Leninist ideolojine oy vermek zorunda mı kardeşim? Niye zorluyorsunuz? Zorla silahla tehdit ederek oy verdirmeye çalışıyorsunuz?" dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan Çavuşoğlu, AK Parti İngiltere Seçim Koordinasyon Merkezi ile Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) İngiltere şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Londra'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

İngiltere Türk Diyanet Vakfının binasında yapılan etkinlikte Çavuşoğlu, Türkiye'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamını ve sevgisini getirdiğini belirtti.

Çok yönlü, proaktif bir dış politika izlediklerini kaydeden Çavuşoğlu, "Bölgemizde ve dünyada adaletin tesisi, barış ve kardeşlik için çalışıyoruz. Kolay değil, bölgemize baktığınız zaman etrafımızda yönetilemeyen ülkeler var. Rabbim hiçbir ülkeyi ve milleti yönetilemeyen yapmasın. Bu zor coğrafyada dimdik ayakta duran bir ülke var, o da Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

Türkiye'de son 13 yılda kaydedilen ilerlemelere konuşmasında değinen Bakan Çavuşoğlu, 15 yıl önce Türkiye'nin de yönetilemeyen, krizler içinde olan bir ülke olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Ama çok şükür Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti yeniden ayağa kalktı ve sizler yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız olarak artık Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duyuyorsunuz, eziklik hissetmiyorsunuz. Artık ay yıldızlı Türk pasaportunuzu taşımaktan eziklik duymuyorsunuz, paranızla kimse alay etmiyor" diye konuştu.  

Çavuşoğlu, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin Avrupa'dakinden daha iyi olduğunu belirterek, "Bir keresinde Antalya'da bir hastane açılışı yapıyorduk. İngiliz vatandaşı bir genç trafik kazası geçirmiş, motosikletten düşmüş. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakanımız, İngiltere'nin Başbakanı da o zaman Tony Blair idi ve Londra'ya Blair ile görüşmeye gelecekti. 'Tony Blair'e bir mesajın var mı?' dedi. Genç de 'Tony Blair'e söyle İngiltere'deki hastaneleri de buradaki hastane gibi yapsın' dedi" ifadelerini kullandı. 

- "Onlar istiyor ki hala ezik Türkiye olsun"

Birçok resmi binanın yenilendiğini ya da yeniden yapıldığını anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bazıları takmış kafaya, Cumhurbaşkanlığı Sarayı niye büyük, Cumhurbaşkanlığının ve hükümetin uçakları niye büyük. Onlar istiyor ki, hala ezik Türkiye olsun, hala birinci sınıf değil, ikinci sınıf, üçüncü sınıf ülke olsun. Ülkenin itibarına yakışan hizmet binaları olmasın. Cumhurbaşkanlığı binası, Recep Tayyip Erdoğan'ın binası mı? Recep Tayyip Erdoğan fanidir, hepimiz gibi. Bugün Cumhurbaşkanımız nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Halkımız seçti. İnşallah büyük olasılıkla bir daha seçilecek. Ama en fazla iki dönem. İki dönemden sonra başka bir cumhurbaşkanı gelecek, başka bir Başbakan gelecek. Üç dönem kuralından dolayı bizler bu seçimde aday değiliz. Buralar kimselere kalıcı değil ki, önemli olan hoş sedalar bırakabilmek. Başka ülkelerin cumhurbaşkanları, devlet başkanları büyük uçaklarla gelecek, benim Cumhurbaşkanım Başbakanım uzak bir yere giderken iki de bir durup yakıt alacak öyle gidecek. Yok artık, öyle bir Türkiye yok. Biz Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı 3 saatte, 4 saatte indirip kaldıramayız. Çünkü dünyanın en zengin, en güçlü 17'ncisi ülkesiyiz, çünkü bugün G20'ye başkanlık ediyoruz." 

-"Tehdit ederek seçime gölge düşürmeye çalışıyorlar"

Türkiye'nin dünyada insani yardım yapan ilk üç ülke arasında yer aldığı belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin diğer ülkelere ve komşu ülkelere yaptığı yardımlardan bahsetti.

"Sayın Kılıçdaroğlu da diyor ki, 'iktidara gelirsek bu insanları ülkeden atacağız' diyor. Bu insanlık mı? Bu vicdan mı?" diyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin bugüne kadar 6 milyar dolar harcadığını kaydetti. Hiçbir ayrım yapılmadığını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Ermeniymiş, Süryaniymiş, Kürtmüş, Türkmenmiş, Arap, Sunni, Şii, hiçbirisini ayırt etmeden ülkemize alıyoruz, sahip çıkıyoruz. Çünkü onlar bizim kardeşimiz. Onların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. 

İnsanlar arasında ayrım yapmadıklarını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye içinde bölücü faaliyet gösterenleri şiddetle kınıyoruz. Seçim zamanında da görüyorsunuz işte, nasıl milleti tehdit ederek seçime gölge düşürmeye çalışıyorlar, özgürce oy kullanmalarını engellemeye çalışıyorlar. Ama Kürt kardeşlerim onların ideolojisini, hizmet anlayışını benimsemiyor. Benim Kürt kardeşim muhafazakardır, dindardır. Senin Marksist, Leninist ideolojine oy vermek zorunda mı kardeşim? Niye zorluyorsunuz? Zorla silahla tehdit ederek oy verdirmeye çalışıyorsunuz? Hizmetlerinle onlara hitap et, sana oy versinler. Demokrasi diyorsun, hak ve özgürlük diyorsun ondan sonra vatandaşların özgürce oy vermesini engellemek için tehditler oluşturuyorsun. Biz olağanüstü hali kaldırdık, neden? Çünkü vatandaşlarımız rahat etsin diye, kendisini baskı altında hissetmesin diye ve zamanında insan hakları ihlalleriyle ilgili her türlü mücadeleyi de yaptık ama şimdi görüyoruz ki, orada vatandaşlarımıza zulmeden onlar ve birkaç gün sonra Hakkari Havaalanını açacağız. 2 sene önce açacaktık bu havaalanını niye gecikti? Çünkü orada havaalanı inşaatını durdurmak için her türlü şeyi yaptılar." 

7 Haziran genel seçiminin Türkiye için dönüm noktası olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Yeni Türkiye'nin büyümesi için çok önemli bir seçim. Bir de bu seçim Türkiye'ye zarar vermek isteyenlerle görülecek bir hesaptır. Yani halkımızın vereceği bir cevap, ders olacak ve bunlar da dersini alacak. Bu dersi buradan inşallah görmek istiyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasının ardından, Aziziye Camisi'ne giderek sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yarın ise yine Londra'da Luton Türk Kültür Merkezinde vatandaşlarla bir araya gelmesi ve ardından Hollanda'ya hareket etmesi bekleniyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı