Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Hollanda’da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Hollanda’da

Çavuşoğlu, Lahey’de Türk vatandaşlarına seslendi:- “Bugünkü Türkiye 15 sene öncesine göre çok daha iyi. Her yönüyle… Bunu tüm dünya söylüyor, rakamlar söylüyor”- “Bu ülkeye, bu millete hizmet borcumuz var. Gönül borcumuz var. Türkiye’ye borcumuz var. Hede

LAHEY (AA) -  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugünkü Türkiye 15 sene öncesine göre çok daha iyi. Her yönüyle… Bunu tüm dünya söylüyor, rakamlar söylüyor. Ama bu rakamlarla yetinmememiz lazım” dedi. 

Hollanda’nın Lahey kentinde temaslarda bulunan Çavuşoğlu, AK Parti Hollanda Seçim Koordinasyon Merkezi’nin düzenlediği etkinlikte, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. 

Çavuşoğlu, Lahey’deki “Partycentrum Zichtenburg” salonunda düzenlenen programda, Türkiye'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamını ve sevgisini getirdiğini belirtti. 

Yurtdışında yaşayan Türklerin yaptıklarıyla gurur duyduklarını kaydeden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Sizler bugün bizlerin gururusunuz. Biz yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla, sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlerin Avrupa’ya katkılarını görünce biz gurur duyuyoruz. Ama siz de bugünkü Türkiye’yle gurur duyuyorsunuz değil mi? Bugünkü Türkiye’nin ekonomisiyle gurur duyuyor musunuz? Bugün Türkiye’yi yönetenlerden razı mısınız? Güveniyor musunuz? Peki bu seçimlerde halkın önüne hayali projelerle çıkanlara, seçimde vatandaşı kandırabilir miyiz diye, seçimden önce enayi yerine koymaya çalışanlara, bu ülkeye nifak sokmaya çalışanlara, bu ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara, bu ülkenin birlik, beraberliğini bozmaya çalışanlara güvenir misiniz? Bu ülke bunlara teslim edilir mi? Bunlara ülkeyi değil iki koyunu bile teslim etmezsiniz. Birini kaybederler, bir tanesini kurda yedirirler. Biz bunların geçmişini biliriz. Bu ülkeye yaptıklarını biliriz. Bu ülkeyi nerelere sürüklediklerini unutmadık. Hele hele sizler hiç unutmazsınız.”

Türkiye’nin gelişmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarına vurgu yapan Çavuşoğlu, millete hizmet borçları olduğunu dile getirdi.

Yorulmadan, enerjilerden azalma olmadan çalışmaya devam edecekleri mesajı veren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Allah’a çok şükür bugüne kadar sizleri mahcup etmedik. Sizin her zaman duanızı aldık. Rabbim bizi mahcup etmedi. Hizmetin en iyisini getirmek için çok çalıştık. Rabbim de biliyor şahittir, siz de şahitsiniz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız olmak üzere hepimiz gece gündüz çalıştık, çalışıyoruz. Yorulduk mu? Yorulmadık. Enerjimiz bitti mi? Bitmedi. Millet sevgimiz azaldı mı? Azalmadı. Bu millete hizmet aşkı azaldı mı? Hayır arttı. Daha da fazla enerjimiz var, daha da fazla aşkımız var. Daha da çok çalışacağız Allah’ın izniyle. Bu ülkeye, bu millete hizmet borcumuz var. Gönül borcumuz var. Türkiye’ye borcumuz var. Hedeflerimiz var. Durmak yok yola devam. Türkiye’de yaşayan kardeşlerimize daha fazlasını yapacağız. Şimdi üçüncü köprünün inşaatını gören oldu mu? Köprünün ayakları çıktı. Yavaş yavaş artık köprü kurulmaya başlandı. Bu senenin sonuna doğru inşallah Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girecek. Ama dün Antalya’da Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm arkadaşlara verdiği talimata şahitlik yaptım. Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın Türkiye ve dünya için yaptıklarına şahitlik yapma onuru yaşayan bir kardeşinizim. Ve Sayın Cumhurbaşkanımız şu talimatı verdi, ‘kanal İstanbul, kanal İstanbul ve kanal İstanbul’ bir an evvel yapın kanal İstanbul’u diyor. Allah’ın izniyle o projeyi de gerçekleştireceğiz.” 

-“Türkiye zaten çoktan merkez olmuş”-

Türkiye’nin AK Parti iktidarında her anlamda merkez haline geldiğini kaydeden Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Birileri diyor merkez ülke Türkiye. Onlar konuşur AK Parti yapar. Biz öyle cekle, cakla konuşmuyoruz. 'Yaptık, yapıyoruz ve gerçekleştiriyoruz' diyoruz. Türkiye zaten çoktan merkez olmuş. Her şey olmuş bitmiş. Türkiye lojistikte merkez, ulaşımda merkez, ekonomide merkez her konuda, insani yardımda merkez olan bir ülke. Sen tutmuşsun 'yüzyılın projesi' diye bunu anlatmaya çalışıyorsun. Oradan aşırmışsın, buradan çalmışsın, buradan kopya etmişsin, şimdi teknoloji gelişti kes yapıştır, kes yapıştır. Biraz araştır, biraz çalış, kafa yor belki senin de aklına gelir. Neticede Allah hepimize akıl vermiş, iyiye kullan, hayra kullan kardeşim. Biz bunların geçmişini biliriz. Bunların sosyal güvenlik kurumunda neler yaptığını biliyorsunuz.”

Gezi olaylarının kimin ürünü olduğunun zamanla ortaya çıktığına da dikkati çeken Çavuşoğlu, milletin bunu fark ettiğini söyledi.

Türkiye’nin istikrarının sürmesi için güçlü olması gerektiğine de değinen Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Bugünkü Türkiye 15 sene öncesine göre çok daha iyi. Her yönüyle... Bunu tüm dünya söylüyor, rakamlar söylüyor. Ama bu rakamlarla yetinmememiz lazım. Daha çok çalışmamız lazım, daha çok güçlü olmamız lazım. Güçlü olmazsak, zayıf olursak ihanet çetelerinin neler yaptığını, yapmaya çalıştığını görüyorsunuz. Gezi olaylarının kimi ürünü, kimin senaryosu olduğunu anladınız değil mi? Buradan gördünüz değil mi? Türkiye’deki kardeşlerim de gördü ama biraz geç anladılar. Anlayamadılar sonra bir sene içinde gördüler hangi oyunlar oynandığını. 17-25 Aralık’ta Türkiye’de darbe girişimi yapan çeteleri gördünüz değil mi? Bunların kime hizmet etmeye çalıştığını görüyor musunuz? Ben görüyorum her gün yurtdışında. Türkiye aleyhtarı ne kadar lobi varsa bunlarla iş birliği yapıyorlar, omuz omuza Türkiye’nin aleyhine çalışıyor bunlar sevgili kardeşim. Türkiye’de de şimdi kimlerle işbirliği yaptıklarını görüyorsunuz. Nerelere arkalardan girdiklerini, kimlerle işbirliği yaptıklarını görüyorsunuz. İnanın biz zayıflasak var ya bunlar, çok özür dileyerek söylüyorum leş kargası gibi üşüşecekler Türkiye’nin üstüne.”

Çavuşoğlu, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının yıllardır bulundukları ülkelerde Türkiye’deki seçimler için oy kullanma hakkı istediğini ve bunun AK Parti tarafından hayata geçirildiğini anımsatarak, herkesi bu demokratik hakkını kullanarak sandık başına gitmeye çağırdı.

“Hep dediniz ki biz yaşadığımız ülkede oy kullanalım, Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olalım. Bu hakkı verdik şimdi kullanmak için heyecanla bekliyorsunuz” diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Ama siz, 'Biz gelecek seçimlerde artık seçim bölgesi istiyoruz, doğrudan Ankara’ya milletvekili göndermek istiyoruz' diyorsunuz. Başbakanımız ne dedi? 'Bir dahaki seçimlerde yurtdışı seçim bölgesi olacak' dedi. Kaç milletvekili olacak onun teknik, hukuki çalışmasını arkadaşlarımız yapıyor, gerekli yasal değişiklikler yapacağız bir sonraki seçimde inşallah Hollanda’dan, Almanya’dan, Avrupa’nın başka yerinden, dünyanın her yerinden vatandaşlarımız kendi milletvekilini seçip oraya gönderecekler. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah. Hizmette de sınır yoktur, Türkiye’de de yapacak işimiz çoktur. Çok daha güçlü olmamız lazım. Peki nasıl güçlü oluyoruz, sandıkla, seçimle, oyla, milletin desteğiyle. Biz başkaları gibi başka yerlerden güç devşirmiyoruz ki. Biz Rabbimize inanıyoruz, sizlere güveniyoruz. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Sizlerin de selamını Türkiye’ye götüreceğim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na sizlerin selamlarını götüreceğim. “

Çavuşoğlu, vatandaşlarla buluşmasından önce Lahey Büyükelçiliği’nde düzenlenen Başkonsoloslar Eşgüdüm Toplantısı’na katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, Hollanda’da saldırılara maruz kalan camiler ve 4 sene önce gözaltına alındığı polis karakolunda hayatını kaybeden İhsan Gürz’ün ailesinin konuya ilişkin taleplerini dinleyen Çavuşoğlu'nun, bu konularla yakından ilgileneceğini söylediği öğrenildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı