Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda'da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda'da

Çavuşoğlu, Lahey’de Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinde (TÜMSİAD) iş adamlarıyla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kürtlerin haklarını arayan da veren de bir iktidar varsa o da AK Parti’dir” dedi. 

Hollanda’nın Lahey kentinde temaslarda bulunan Çavuşoğlu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinde (TÜMSİAD), Hollanda'da faaliyet gösteren iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. 

Çavuşoğlu, TÜMSİAD’ın merkezinde düzenlenen programdaki konuşmasına, Türkiye'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamını ve sevgisini getirdiğini belirterek başladı. 

Avrupa’daki Türk iş adamlarının ikamet ettikleri ülkelerdeki ekonomilere önemli katkılarda bulunduğunu anlatan Çavuşoğlu, iş adamlarını son yıllarda büyük gelişmeler yaşayan Türkiye’de de yatırım yapmaya davet etti. 

Gelişen Türkiye’nin ticaretinin daha da büyümesi için çaba harcadıklarına işaret eden Çavuşoğlu, “Dünyada ticaretimiz gelişsin diye, karşılıklı yatırımların garanti altına alınması için ve aynı şekilde sosyal güvenlik ve sağlık konusunda anlaşmalar imzalıyoruz. Bir de serbest ticaret anlaşmaları imzalıyoruz. Aynı şekilde tercihli ticaret anlaşmaları imzalıyoruz ki iş adamlarımız ürettikleri ürünleri engelsiz bir şekilde satabilsin. Lojistik bir engel varsa taşımacılıkla ilgili onları çözüyoruz” diye konuştu.

Artık eski Türkiye’nin geride kaldığını, birçok yerde mazlum ve mağdurlara el uzattıklarını kaydeden Çavuşoğlu, dünyanın hemen hemen her yerinde Türkiye’ye ait bir eserin bulunduğunu ifade etti.

"Dünyada mazlumların sesi ve vicdanı olacağız diye yola çıktık" diyen Çavuşoğlu, şunları söyledi: 

"Türkiye’de de öyle, mazlum insanların sesi olacağız dedik. Herkesin sustuğu noktada hiç susmuyoruz. Ama sadece kuru lafla olmaz, bunun yanında yardımları da ulaştırmak lazım. Onların yanında olmak lazım. Bugün dünyada yaklaşık 1,7 milyar dolarlık insani yardımlarla Amerika ve İngiltere’den sonra dünyada üçüncü sıradayız. AB ülkeleri hepsi bir araya geldiği zaman Türkiye’yi ancak geçebiliyor. Bizim ekonomimiz onlar kadar güçlü mü? Yok. 17’nciyiz, daha bir numara değiliz. 2010’da hedefimiz var biliyorsunuz. 2010’da en büyük 10 ekonominin arasına gireceğiz. Avrupa’da da ilk üç ekonomiye gireceğiz inşallah hedefimiz var.”

Türkiye’de duble yolların yanı sıra açılan havaalanı sayısının her geçen gün arttığına vurgu yapan Çavuşoğlu, bu kapsamda yakında Hakkari Havaalanı’nın hizmete açılacağını söyledi. 

Terör örgütünün havaalanının yapımı sırasında çıkardığı engellerden bahseden Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Terör örgütü maalesef oradaki firmaların makinelerini yaktı. Baskı yaptı. Çalışanları dağa kaçırdı. Biz diyor, ne diyor, ‘Kürtlerin haklarını alıyoruz’. Sen nasıl Kürtlerin haklarını alıyorsun? Ne yaptın bugüne kadar? Kürtlerin haklarını arayan da veren de bir iktidar varsa o da AK Parti’dir. İnsan gibi muamele eden, onların hakları olduğunu, önceden ihmal edildiğini gören ve o hakları veren bir iktidar varsa o da AK Parti’dir. Eskiden kış aylarında benim Kürt annelerim, bacılarım, hamile kadınlar hastaneye ulaşamadığı için çocuğunu kaybediyordu. Ama şimdi kış aylarında gidin paletli ambulanslar var. Her yere helikopterler var. Uçaklarımız var. Bir yerde acil bir durum olduğu zaman gönderiyoruz ambulans uçağımızı yurtdışına da gönderiyoruz elhamdülillah” ifadelerini kullandı.

-Yurtdışında oy kullanma hakkı

Vatandaşların bulundukları ülkede Türkiye’deki genel seçimler için ilk kez AK Parti’nin getirdiği düzenleme sayesinde oy kullanabileceğini hatırlatan Çavuşoğlu, bu kapsamda Hollanda’da 29,30 ve 31 Mayıs’ta sandıkların kurulacağını dile getirdi.

Herkesi Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olabilmek için oylarını kullanmaya davet eden Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’yi kim yönetecek, kim iktidara gelecek, kim size hizmet verecek, kim muhalefette kalmalı, kim barajı geçsin, kim geçmesin bu konuda söz sahibi sizsiniz. Biz hep milletimize güvendik. Söz de karar da milletin dedik. Artık yurtdışındaki vatandaşlarımız da bu sözünü söyleyecek. 7 Haziran seçimlerinde, 29,30, 31 Mayıs tarihlerinde kararını verecek ve birilerine de cevabı verecek. Türkiye’nin istikrarını bozmaya çalışanlara, Türkiye’nin güvenliğini sarsmaya çalışanlara, Türkiye’nin kötülüğü için birilerine taşeronluk yapanlara daha önceki seçimlerde olduğu gibi 7 Haziran seçimlerinde de gerekli dersi verecek. O nedenle lütfen oylarınızı kullanın.” 

Kaynak:Haber Kaynağı