Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu gündemi değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu gündemi değerlendirdi

Bakan Çavuşoğlu: (1)- "(PYD/PKK) Münbiç'ten çıkmazlarsa biz Amerikalılara da söyledik. Kendi imkanlarımızla çıkarmasını biliriz"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "(PYD/PKK) Münbiç'ten çıkmazlarsa biz Amerikalılara da söyledik. Kendi imkanlarımızla çıkarmasını biliriz." dedi.

Çavuşoğlu, TV 24'te katıldığı programda gündemi değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve tüm uzmanların bölgede operasyon bittikten sonra PYD-PKK'lıların Münbiç'ten çıkarılması konusunda sözünün olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Peki ABD verdiği sözü niye tutmuyor? Devlet başkanı, bir kere verdiği sözü tutmalı. Bir dışişleri bakanı verdiği sözü tutmalı. Kaç defa sözleri oldu. 200 kişiye gücünüz mü yetmiyor? Yoksa bilerek mi tutuyorsunuz? Bana sözün var, sözünü tutacaksın. Şimdi bu sözünü yerine getiremedin, Rakka'da da YPG ile çalışalım mı diyorsunuz? Ne olacak, orada da etnik temizlik yapacaklar. Bir terör örgütüne alan mı yaratmaya çalışıyorsunuz, bir terör devleti mi kurdurmaya çalıyorsunuz, terör kantonu mu kurdurmaya çalışıyorsunuz? Açıkça söyleyin. Terör örgütü dostunsa, teröre destek veriyor diyorsanız, biz de sizi terör örgütüne destek veren bir ülke olarak görelim." dedi.

Çavuşoğlu, "Münbiç'ten çıkmazlarsa Türkiye girer mi?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Elbette... Biz Amerikalılara da söyledik. Kendi imkanlarımızla çıkarmasını biliriz. ÖSO kiminle mücadele ediyor? Kimden temizliyor bu bölgeyi? DEAŞ'ten. DEAŞ'e yönelik operasyonlar sürerken siz de geliyorsunuz ÖSO'ya sadırıyorsunuz. Hani siz meşruydunuz? DEAŞ ile mücadele ediyoruz diye. DEAŞ ile mücadele eden ÖSO'ya niye saldırıyorsunuz?. Bunların DEAŞ diye bir derdi yok. Bunların ajandası farklı. Bunlar kendilerine bir terör koridoru.. Bazen Kürt koridoru gibi tabirler kullananlar oldu ama biz öyle söylemiyoruz. Kürt kardeşlerimizle bir problemimiz yok. Suriye'deki Kürt kardeşlerimize de kucak açıyoruz. Onlarla da sürekli görüşüyoruz. Onlar da YPG'den nefret ediyorlar. PKK nasıl Türkiye'de Kürt vatandaşlarımızı temsil etmiyorsa, YPG de Suriye'de Kürtlerin ekseriyetini temsil etmiyor. Hatta onlara da zulüm ediyor."

(Sürecek)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :