Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Azerbaycan'da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Azerbaycan'da

Bakan Çavuşoğlu:- "TANAP konusunda hiçbir sıkıntı yok, tüm adımları zamanında atıyoruz"- "(Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu) Türkiye'de hukuki bir süreçten dolayı, şirketin hukuki bir sorunundan dolayı biraz gecikme oldu ama kısa süre içinde Türkiye ayağını da

BAKÜ (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) inşasında hiçbir sıkıntı olmadığını, tüm adımların zamanında atıldığını söyledi. 

Bakan Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Bakü'de, Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Memmedyarov'la ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. Bakanlar, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, Azerbaycan'la Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda mükemmel düzeyde olduğu belirtti. 

İki ülkeyi birbirine bağlayan çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Çavuşoğlu, "TANAP konusunda hiçbir sıkıntı yok, tüm adımları zamanında atıyoruz" dedi.

Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattında da önemli bir aşamaya gelindiğini bildiren Çavuşoğlu, "Türkiye'de hukuki bir süreçten dolayı, şirketin hukuki bir sorunundan dolayı biraz gecikme oldu ama kısa süre içinde Türkiye ayağını da tamamlayacağız" bilgisini verdi. 

Hedeflerinin sadece bu proje olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, Azerbaycan ve Türkiye'nin Çin'e kadar olan güzergahta önemli rol oynayacağını kaydetti. 

İki ülkenin sadece bu projede değil, bölgedeki tüm gelişmelerde önemli rol üstlendiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Toplantısı'nı aralık ayında Gürcistan'da gerçekleştireceklerini bildirdi.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her konuda Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu Azerbaycan da biliyor. Özellikle de Karabağ meselesinde ve Azerbaycan'ın işgal edilmiş toprakları meselesinde her zaman kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Biz bu sürece her zaman yapıcı şekilde destek veriyoruz. Minsk Grubu'nu da daha aktif olması konusunda yapıcı bir şekilde eleştirerek katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kardeş Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz."

Azerbaycan ve Türkiye'de 1 Kasım'da yapılan seçimleri hatırlatan Çavuşoğlu, "Türkiye'de istikrar var, Azerbaycan'da istikrar var. Azerbaycan ve Türkiye hedeflerine el ele birlikte ulaşmaya devam edecektir" dedi.

Bakü'de dün terör operasyonlarında şehit olan polisler için taziye dileklerini ileten Çavuşoğlu, her konuda olduğu gibi terörle mücadelede de Azerbaycan'a destek vermeye devam edeceklerini belirtti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı