Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da:

"Antalya, herkese kapıları açık ev görevi görmektedir. Filistinliler ve İsrailliler aynı denizde yüzebiliyor, aynı şekilde Ruslar, Türkler, Ukraynalılar, Gürcüler aynı şekilde tavla oynuyor, nargile içiyorlar. Azeri ve Ermeniler, Karabağ sorununu dostça g

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Antalya, herkese kapıları açık ev görevi görmektedir. Filistinliler ve İsrailliler aynı denizde yüzebiliyor, aynı şekilde Ruslar, Türkler, Ukraynalılar, Gürcüler aynı şekilde tavla oynuyor, nargile içiyorlar. Azeri ve Ermeniler, Karabağ sorununu dostça görüşüyorlar. Dolaysıyla böyle bir şehre sahip olduğumuz için çok şanslıyız" dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Brezilya'nın Alanya Fahri Konsolosluğunun açılışı için Fahri Konsolos Osman Mayatepek'in Tophane Mahallesi'ndeki evinde verilen davete katıldı. Davette, Cibuti Büyükelçisi Aden Abdillahi, Kongo Demokratik Cumhuriyet Büyükelçisi Marcel Shidimba ile Brezilya Büyükelçisi Antonio Salgado, Alanya'daki fahri konsoloslar ile turizmciler de yer aldı.

Gecede konuşan Çavuşoğlu, Alanya'nın Antalya'nın diplomasinin merkezi olduğunu söyledi. Antalya ve Alanya'da fahri konsoloslukların sayısının giderek arttığını kaydeden Çavuşoğlu, "Antalya, herkese kapıları açık ev görevi görmektedir. Burada görüyorsunuz ki Filistinliler ve İsrailliler aynı denizde yüzebiliyor, aynı şekilde Ruslar, Türkler, Ukraynalılar, Gürcüler aynı şekilde tavla oynuyor, nargile içiyorlar. Azeri ve Ermeniler, Karabağ sorununu dostça görüşüyorlar. Dolaysıyla böyle bir şehre sahip olduğumuz için çok şanslıyız" dedi.

Brezilya'nın küresel siyasette, diplomaside ortaklarının olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Brezilya küresel bir aktör haline geldi. Uluslararası platformda pozisyonlarımız örtüşüyor" ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :