Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: (1)

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: (1)

"(FETÖ/PDY) İnlerindeyiz, inlerinden çıkarıyoruz. Kaçanların izindeyiz, izlerini sürüyoruz, nereye giderlerle gitsinler getireceğiz ve milletçe hesabını soracağız, nereye giderlerse gitsinler"- "Köpeğin bile bir sadakati vardır, sahibine sadakatı vardır,

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "(FETÖ/PDY) İnlerindeyiz, inlerinden çıkarıyoruz. Kaçanların izindeyiz, izlerini sürüyoruz, nereye giderlerle gitsinler getireceğiz ve milletçe hesabını soracağız, nereye giderlerse gitsinler." dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Alanya ilçesindeki Atatürk Meydanı'nda demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlarla bir araya geldi.

Türk bayraklarıyla vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Çavuşoğlu, herkesi demokrasi şöleninde sevgiyle selamladığını söyledi.

15 Temmuz akşamı devleti, milleti, herkesi, dini, bayrağı hedef alan darbe girişimine karşı tüm Türkiye'de olduğu gibi, Alanyalıların da dimdik karşı durduğunu belirten Çavuşoğlu, burada da vatandaşların meydana çıktığını, tepkisini gösterdiğini anlattı.

Antalya ve Alanya'nın tarih boyunca demokrasinin kalesi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, halkın kendi seçtiği cumhurbaşkanına, kendi oylarıyla iktidara getirdiği sivil hükümete desteğini verdiğini, iradesine, milletin namusuna sahip çıktığını vurguladı.

Çavuşoğlu, "Ordumuzun içine sızmış bu hainler, bu terör çetesi, bunlara asker diyemeyiz, bunlar asker kıyafeti giymiş hainler. Bunlara asker dersek, şanlı ordumuza, Mehmetçiğimize hakaret olur. İşte o gün gördük, devlet içine sızmış bazı diğer unsurlarla beraber esas yıllardır şanlı ordumuzun içerisine sızmış bu teröristler başta kendi komutanları olmak üzere Genelkurmay Başkanımız olmak üzere doğrudan ülkemizi, milletimizi hedef almıştır." diye konuştu.

- "Aslında iyi hazırlanmışlar, planlar da yapmışlar"

Çavuşoğlu, "Aslında iyi hazırlanmışlar, planlar da yapmışlar çünkü Cumhurbaşkanı'nı nasıl öldürecekler, Başbakan'a nasıl saldıracaklar, Dışişleri Bakanı'nın konutuna nereden inecekler helikopterle... Kimleri, ilk önce kahraman polislerimizi vuracaklar. Özel güçlerimizi vuracaklar, hassas noktaları, TRT'yi ele geçirecekler ve bu şekilde başarılı olacaklar. Bunların hesabını iyi yapmışlar, hesapları var ama unuttukları bir şey vardı. Milletimizin de bir hesabı var, yüce Rabbimin de bir hesabı var. Bunların hesabını hep birlikte bozduk."

O gece Samsun'da bulunduklarını, İstanbul'da hareketlilik olduğunu, Beylerbeyi'nin kuşatıldığını, köprüye tanklar gönderildiğini, 'Bir terör tehdidine karşı asker tedbir aldı.' diye kendilerini daha fazla güvende hissettiklerini belirten Çavuşoğlu, eşinin kendisini aradığını ve uçakların binalara değecek şekilde uçtuğunu söylediğini, kalkışma olduğunu öğrendikten sonra da hemen harekete geçtiklerini anlattı.

Milletin iradesini sonuna kadar savunacaklarını ve kutlu yolculuktan Allah'tan başta kimsenin çeviremeyeceğini söylediklerini anımsatan Çavuşoğlu, darbeyi püskürttüklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, kahraman milletin tankların, paletlerin altına yattığını, "Beni çiğnemeden devletimi çiğneyemezsin." dediğini vurguladı.

Zalimlerin bazı vatandaşları tanklarla ezip geçtiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Bunlar bu kadar alçak, bunlara insan bile denemez. Bunların sözde çete lideri, Pensilvanya'daki terörist başı, dün Türk milletine diyor ki 'Ahmak bunlar.' diyor. Sana kayıtsız, şartsız tapan, senin her dediğini talimat gibi alan, devletine, milletine, milletin değerlerine, Türk bayrağına kasteden Haşhaşiler mi zannettin sen benim milletimi? Utanmadan tehditlerini devam ettiriyor oradan." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, milletin 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bunların gerçek yüzünü gördüğünü, hedeflerinin Türkiye'yi darbe ve kaos yoluyla ele geçirmek olduğunu kaydederek, polislerin hiç kimsenin "Giremez" dediği yerlere girerek, o hainleri inlerinden aldığını, çıkardığını söyledi.

Polisler ve askerlerin, Güneydoğu'daki bazı şehirlerde PKK'lı teröristleri temizledikleri gibi, aynı birliktelikle paralel çeteyi de devletin hücrelerinden tek tek temizlediğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "İnlerindeyiz, inlerinden çıkarıyoruz. Kaçanların izindeyiz, izlerini sürüyoruz, nereye giderlerle gitsinler getireceğiz ve milletçe hesabını soracağız, nereye giderlerse gitsinler." dedi.

- "Fareler gibi oraya saklandılar"

Çavuşoğlu, hainlerden 8'inin Yunanistan'a kaçtığını, orada tutuklandıklarını anımsatarak, onursuz insanların fareler gibi sakladıklarını anlattı.

Şimdi de terörist başını Pensilvanya'dan alıp, getirmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Belgelerimizi verdik. İşte son darbeyle ilgili görüyorsunuz, hepsi tek tek itiraf ediyorlar. Genelkurmay Başkanı'nın en yakınındaki kişi, derdest ettikten sonra 'Seni kanaat önderimizle görüştürelim.' demiş. Kim sizin kanaat önderiniz? 'Fetullah Gülen' demiş. Tabii Genelkurmay Başkanı reddetmiş. (Vatandaşların 'köpek' diyerek, yuhlaması üzerine) Köpeğin bile bile bir sadakati vardır, sahibine sadakatı vardır, ihanet etmez. Şimdi bunları getireceğiz, net bir şekilde istiyoruz."

Çavuşoğlu, Türk milletinin darbeye darbe yaptığını ifade ederek, dünyanın her yerinden destek ve dualar geldiğini, birçok dost ve kardeş ülkenin o ülkelerdeki yapılanmayla ilgili adımlar atmaya başladığını vurguladı.

Somali Devleti'nin ilk gün Bakanlar Kurulu kararıyla FETÖ'cünlerin oradaki yuvalarını kapattığını ve ülkeyi terketmeleri için bir hafta süre verdiğini hatırlatan Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin de bunları terör örgütü ilan ettiğini belirtti.

Birçok ülkede adımlar atılmaya, terör yuvalarının kapatılmaya başlandığını, bazılarını da kendilerinin aradığını kaydeden Çavuşoğlu, Kırgız mevkidaşını da aradığını söyledi.

Çavuşoğlu, "Bu çetenin bugün en güçlü olduğu yerlerden bir tanesi de Kırgızistan. Kırgızistan Dışişleri Bakanı kardeşime, 'Eğer bunlara karşı tedbir almazsanız, bizim de size bundan sonra bakışımız farklı olacak. Bizim kardeşlerimizden bekletimiz bu, kardeşine kastedene sahip çıkmayacaksın. Kardeşliğini bugünlerde, zor günlerde belli edeceksin' dedim." şeklinde konuştu.

Terör örgütünün yabancı ülkelerdeki yapılanmalarını bildikleri ve takip edecekleri bilgisini paylaşan Çavuşoğlu, daha önce hainlerin gizli ajandasının ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :