Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız Makedonya'da

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız Makedonya'da

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız: - "Türkiye'nin bu bölgeye dönük politikası istikrarın sağlanması, barışın sağlanması ve bölge ülkelerinin refahlarının sağlanması ama nihai amaçla bu bölgenin Avrupa-Atlantik kurumlarına entegrasyonudur yani NATO ve Avru

ÜSKÜP (AA) - Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, temaslarda bulunmak üzere geldiği Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Dışişleri Bakan Yardımcısı İlija İsajlovki ve Devlet Bakanı Beycan İlyas ile ayrı ayrı görüştü.

Yıldız, Devlet Bakanı İlyas ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Makedonya'yı ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Günü dolayısıyla iki gün boyunca Kosova'da temaslarda bulunduğunu hatırlattı.

Bir günlük ziyareti kapsamında ülkeyi tanıma fırsatı bulacağını dile getiren Yıldız, mevkidaşı İsajlovski ile ikili ilişkileri ele aldıklarını aktardı.

Ülkedeki diğer Türk toplumu temsilcileri ile de bir araya geldiğini söyleyen Yıldız, "Dün Kosova'da da söyledim, Türkiye'nin bu bölgeye dönük politikası istikrarın sağlanması, barışın sağlanması ve bu bölge ülkelerinin refahlarının sağlanması ama nihai amaçla bu bölgenin Avrupa-Atlantik kurumlarına entegrasyonudur, yani NATO ve Avrupa Birliği'ne (AB). Bu AB bizim de hedefimiz. İnşallah bir gün beraber aynı birlik altında olacağız." ifadelerini kullandı.

Makedonya'nın ve diğer bölge ülkelerinin iç ve dış politikada zaman zaman sıkıntıları olduğunu dile getiren Yıldız, "Biz bunların diyalog yoluyla aşılacağını umuyoruz ve görüyoruz." dedi.

Ziyareti dolayısıyla Yıldız'a teşekkür eden Makedonya Devlet Bakanı Beycan İlyas da görüşmede Makedonya'daki siyasi gelişmelerin yanı sıra ülkenin AB ve NATO'ya üyelikleri konusunda istişarede bulunduklarını aktardı.

İlyas, ayrıca, görüşmede Makedonya'da yaşayan soydaşların durumu hakkında Yıldız'a bilgililendirmede bulunduğunu söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :