Disiplinlerarası Göç Ve Göç Politikaları Sempozyumu

Disiplinlerarası Göç Ve Göç Politikaları Sempozyumu

Sempozyum, 29-30 Mayıs'ta İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) tarafından Disiplinlerarası Göç ve Göç Politikaları Sempozyumu düzenlenecek.  

İZÜ'den yapılan açıklamaya göre sempozyum, Küçükçekmece Belediyesi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle 29-30 Mayıs'ta Halkalı merkez yerleşkesinde gerçekleştirilecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İZÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Canatan, yaşanan siyasi gelişmeler ve çatışmalar neticesinde bugün Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünyanın hareket halinde olduğunu ve bu konuda üretilen politikaların yetersiz kaldığını ifade etti. 

Canatan şunları kaydetti:

 "1990'da dünya genelinde uluslararası göçmenlerin sayısı 154 milyon, 2000'de 175 milyon iken 2013 yılında 232 milyona ulaştı. Uluslararası göç tüm dünyada özellikle de Türkiye ve komşu ülkelerde bütün hatlarıyla önemli bir mesele haline geldi. Bugün ülkemizde yaklaşık 2 milyon Suriyeli göçmenin sığındığı biliniyor. Bu dinamiğin bizi etkilememesi mümkün değil. Ancak savaş nedeniyle gelen göçmenler bu meselenin sadece bir boyutu. Türkiye, hem göç alan hem de göç veren bir ülke olarak dünya üzerindeki bu hareketlilikte önemli bir role sahip. Türkiye'deki göçün ana faktörlerini ve engellerini kavrayabilmek için bu alanda yapılmış fazla çalışma yok. Disiplinlerarası Göç ve Göç Politikaları Sempozyumu ile göç sorununa uluslararası düzeyde dikkati çekecek, kamuoyu oluşturacak, orta ve uzun vadede de uygulanabilir çözüm önerilerinde bulunacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı