Discovery, Doğuş ile stratejik ortaklık kurmak üzere anlaştı

Discovery, Doğuş ile stratejik ortaklık kurmak üzere anlaştı

Discovery Networks CEEMEA Başkanı ve Genel Müdürü Kieli:

İSTANBUL (AA) - Ücretli TV programcısı Discovery Communications, Doğuş Yayın Grubu ile stratejik ortaklık kurmak üzere anlaştığını duyurdu.

Discovery Communications'tan yapılan açıklamaya göre 220'den fazla ülkede yaklaşık 3 milyar aboneye sahip olan şirket, Doğuş Yayın Grubu ile yaptığı anlaşma ile Türkiye'deki kanal sayısını 13'e çıkardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Discovery Networks CEEMEA Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli, Türkiye'nin Discovery olarak 17 senedir çok önem verdikleri bir pazar olduğunu bildirdi.

Discovery'nin küresel başarısının her zaman güçlü yerel takımlar oluşturma ve yeni fırsatları değerlendirerek ana pazarlarında etkinliğini büyütmeye dayandığını aktaran Kieli, "Reklam satış temsilciliğinin Doğuş Yayın Grubu'na verilmesi ve CNBC-e kanalının satın alınması gibi yeni yatırımlarımız ile büyüyen işbirliğimiz sayesinde Türkiye'deki faaliyetlerimiz yeni bir seviyeye ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen ise kurulduğu günden beri Doğuş Yayın Grubu'nun dünyanın lider markaları ile ortaklıklar yaparak uluslararası arenada örnek gösterilen başarılı işbirlikleri gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Bugün böyle bir ortaklığı daha açıklamaktan gurur duyduklarını vurgulayan Yerdelen, Doğuş ile Discovery Communications'ın Türkiye'de Discovery'nin yayın portföyünü genişletme ve çeşitlendirme ortak hedefi doğrultusunda bir anlaşmaya vardığının altını çizdi.

Bu stratejik ortaklık sayesinde Türk Discovery seyircilerinin çok daha geniş çeşitlilikte eğlence alternatiflerinden keyif alma imkanına kavuşacağına dikkati çeken Yerdelen, şunları kaydetti:

"Doğuş Yayın Grubu'nun Discovery ile yıllardır süregelen bir işbirliği bulunmaktadır ve bu ortaklık ile iki grup arasındaki işbirlikleri resmiyet kazanmıştır. Doğuş Yayın Grubu olarak bu heyecan verici ortaklık sayesinde Discovery Communications ile daha çok işbirliği fırsatlarının doğacağına inanıyoruz."

 

-  Doğuş, 1 Eylül itibariyle Discovery'nin Türkiye'deki tek reklam satış temsilcisi olarak atanacak

 

Açıklamaya göre, ortaklığın ilk aşamasında Doğuş Yayın Grubu, 1 Eylül itibariyle Discovery'nin Türkiye'deki tek reklam satış temsilcisi olarak atanacak.

Discovery CEEMEA Gelişen Pazarlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı James Gibbons ve yeni oluşturulan Discovery Networks Türkiye Genel Müdürü pozisyonuna getirilen Sissian Margos önderliğinde Doğuş Yayın Grubu, Discovery Channel, Animal Planet ve Discovery Science'nin yerel versiyonları da dahil olmak üzere Discovery'nin tüm ticari portföyünün satışından ve Türk reklam verenleri için sponsorluk olanakları sağlamaktan sorumlu olacak.

Discovery Communications ayrıca Doğuş Yayın Grubu'na ait ulusal yayın yapan haber ve eğlence kanalı CNBC-e'yi de satın almaya karar verdi. 

Böylece Discovery ilk defa Türkiye'de ulusal yayın sektörüne adım atmış olacak. Anlaşmanın sonuçlanabilmesi için gerekli tüm mutat şartların gerçekleşmesini takiben alım işleminin bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

CNBC-e'nin alım işleminin sonlanmasına kadar yayına hali hazırdaki ekip bugünkü şekliyle devam edecek.

Discovery Türkiye Genel Müdürü Sissian Margos, Doğuş iş birliğindeki tüm süreçleri yönetecek ve sahada stratejik liderlik görevini üstlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen James Gibbons, şunları kaydetti:

"Türkiye ücretsiz yayının büyük önem taşıdığı dinamik bir pazar. Var olan belgesel, gerçeğe dayalı içerik sunan eğlence ve spor kanallarından oluşan portföyümüze ulusal anlamda ücretsiz yayın yapan bir kanalın da eklenmesiyle seyircilerimize ve ticari ortaklarımıza daha güçlü içerik sunmayı planlıyoruz. Türkiye'deki varlığımızı büyütürken Doğuş ile çalışmayı heyecanla bekliyoruz. Bu beraberlik, Sissian Margos liderliğinde iş arkadaşlarımız ve ortaklarımızın yakın çalışmaları ile gerçekleştirilecek."

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı