Diş Hekimliği Fakültesi’nde beyaz önlük heyecanı

Diş Hekimliği Fakültesi’nde beyaz önlük heyecanı

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılı beyaz önlük giyme töreni gerçekleşti. Düzenlenen tören vesilesiyle ayrıca 22 Kasım Diş Hekimliği Günü de kutlandı.

3. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ve diş hekimi adaylarının mesleğe ilk adımı olarak kabul edilen beyaz önlük giyme töreninde, öğrenciler kliniklere ilk adımı attı. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen törene, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimet Ünlü, Konya Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Şaban Harun, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programda Diş Hekimliği Fakültesi idari personeli ve öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ve müzik dinletisine yer verildi.

BELLİ: HEPİNİZ EVLADIMIZSINIZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Belli,  “Bundan sonraki hayatınızda özellikle şunları belirtmek istiyoruz ki sizlerden hastalarınıza karşı sadece biraz empati özellikle de yaşlı hastalarınıza karşı biraz sabır bekleriz. Hipokrat’ın ‘Öncelikle lütfen hastalarınıza zarar vermeyin’ sözünü unutmayın. Biz, zaten sizi çok seviyoruz. Yurt dışından gelen çok öğrencilerimiz var. Hepiniz bizim evladımızsınız. Sizleri çok iyi bir diş hekimi yapıp ülkenize göndermek en büyük hayalimiz. Bizler, sizlerle birlikte aynı kliniklerden çalışmaktan onur duyacağımızı bu törenle belirtmek istedik. Kliniklerimize hoş geldiniz” dedi. Prof. Dr. Sema Belli konuşmasında kolsuz olarak bilinen ünlü Dermatolog Prof. Dr. Agop Kotoğyan’ın yaşam hikâyesini anlattı.

dis-hekimligi-fakultesi’nde-beyaz--(3)-001.jpg

ÜNLÜ: BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇILIYOR

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimet Ünlü ise “Bugün öğrencilerimizin hayatından bembeyaz bir sayfa açılıyor. Bu beyaz sayfanın onlara yüklediği bir o kadarda sorumluluklar var. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Biz biliyoruz ki bu sorumluluklar onları ezmeyecek, yormayacak daha da güçlendirip geleceğe dair umutlandıracak. İnsanlığa yaptığı hizmetler onları daha neler yapabilirim doğrultusunda yürümelerini sağlayıp hep güçlü olmalarını sağlayacak. Çünkü onlar asil bir milletin evlatları. Adalet duygusundan ayrılmadan bize emanet edilen canları canımız pahasına sahip çıkarak bu mesleği yapmanız dileklerimle. Hepinize saygılar sunuyor başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Törenin sonunda protokol ve öğretim üyeleri Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıf öğrencilerine önlüklerini giydirdi.

dis-hekimligi-fakultesi’nde-beyaz--(1).jpg