Direnişi anlatacaklar

Direnişi anlatacaklar

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi tankı kullanan, tankın önüne yatan ve kamyonuyla Taksim'e çıkan vatandaşlar, o anlarda neler yaşadıklarını, Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği "Tecrübe Konuşuyor" Projesi kapsamında gençlere anlatacak - Gençlik ve Spor

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - FETÖ'nün darbe girişimi gecesi tankı kullanan, tankın önüne yatan ve kamyonuyla Taksim'e çıkan vatandaşlar, o anlarda neler yaşadıklarını, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği "Tecrübe Konuşuyor" Projesi kapsamında gençlere anlatacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, milletin ve devletin iradesine karşı ayaklanma içerisine giren, darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye sonuna kadar direndiğini ve kazandığını söyledi.

O gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı, Başbakan Binali Yıldırım'ın davetiyle bütün vatandaşların meydanlara, sokaklara çıktığını belirten Kılıç, "Bir kardeşimiz tankın önüne yattı, başka bir kardeşimiz tankı alıp kullandı. Biz, her şeyi bunlara borçluyuz. Polisimiz ve vatandaşımızla birlikte bu tehlikeyi bertaraf ettik. İnşallah güzel günleri göreceğiz." dedi.

Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği "Tecrübe Konuşuyor" projesinin devam ettiğini söyledi.

Bu proje kapsamında, alanlarında tanınmış bilgi ve tecrübe sahibi kişilerle gençleri buluşturduklarını, gençlerin bu kişilerin tecrübelerinden yararlanmalarını, bilgi-görgü ve özgüvenlerini artırmalarını sağladıklarını ifade eden Kılıç, "Topluma mal olmuş olan kişileri, sporcuları, iş dünyasının önde gelenlerini, sanatçılarını gençlerle bir araya getiriyoruz." diye konuştu.

Kılıç, 15 Temmuz gecesi kahramanlık göstererek, darbe girişiminin önlenmesinde sembol olan kişilerin de bu proje kapsamında gençlerle bir araya geleceğini bildirerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Onlar, o gece yaşadıklarını, hatıralarını gençlere anlatacak. Bunu yapmamızdaki amaç, 15 Temmuz gecesi yaşananların, milletin gösterdiği kahramanlığın hiçbir zaman unutulmamasıdır. Buna emniyet teşkilatımız ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki kardeşlerimizi de dahil edeceğiz. TSK'nın içerisinde, FETÖ ile işbirliği içerisinde olmayan, vatanına, milletine sahip çıkan, milletinin hizmetinde olan Cumhurbaşkanı ve Başkomutan'ının talimatıyla FETÖ'ye karşı direnen askerler de bu projede gençlerle buluşacak."

Kılıç, çalışmaların devam ettiğini, yakında bu kahraman vatandaşları gençlerle buluşturacaklarını belirterek, "1989 yılında dünyada konuşulan bir fotoğraf vardı; Çin'de Tiananmen Meydanı'nda bir Çinli'nin tankın önünde duruşu. Bu fotoğraf, bütün özgürlük ve hak mücadelelerinde sembol olmuştu. O gece Türkiye'de bu fotoğrafın yüzlercesi, binlercesi yaşandı. Bunların anlatılıp hatırlanması, gençlerimize bu tecrübelerin aktarılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Malatya'da darbecilerin bıraktığı tankı kullanan Mustafa Özbey, Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan, darbe girişimine karşı kamyonla Taksim'e çıkan Şerife Boz'un da aralarında bulunduğu bir çok vatandaş, o gecenin sembol isimleri olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :