Dini mekanlar "rehber din görevlisi"ne emanet

Dini mekanlar "rehber din görevlisi"ne emanet

Kutsal mekanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen "rehber din görevlisi" tarafından tanıtılacak

ŞANLIURFA (AA) - Kutsal mekanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen "rehber din görevlisi" tarafından tanıtılacak.

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü proje kapsamında Türkiye'deki dini mekanlar ve önemli görülen yerlerin doğru tanıtılması için "kadrolu rehber din görevlisi" yetiştirildiğini söyledi.

Türkiye'deki kutsal mekanların tarihi konusunda zaman zaman fikir ayrılıkları yaşandığını ifade eden Açık, hayata geçirilen proje ile bunun önleneceğini, böylelikle dini mekanlara yönelik bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılacağına inandıklarını belirtti.

Rehber din görevlilerinin sıkı bir eğitim sürecinden geçeceğini vurgulayan Açık, "Projeye göre her ile bir rehber verilmesinin tasarlanıyor ancak İstanbul, İzmir, Bursa gibi tarihi ve turistik açıdan zengin olan illere iki ya da üç rehber verilecek. Bu sayı turist sayısı ve tarihi eserleri fazla olan illerde değişebilecek. Rehberler insanlardaki dini mekanlara yönelik bilgi kirliliğinin önüne geçecek" dedi.

- Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya iki rehber

Şanlıurfa'nın inanç turizmi açısından önemine işaret eden Açık, bu kapsamda kentteki kutsal mekanların tanıtımı için en az iki rehber görevlendireceğini ifade etti.

Kentte bulunan birçok dini mekanın bu rehberler aracılığıyla tanıtılacağına belirten Açık, "Hazreti İbrahim'in doğduğu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti Şuayp peygamberlerin yaşadığı rivayet edilen ve 'Peygamberler Şehri' olarak anılan Şanlıurfa, inanç turizmi açısından önemli potansiyele sahip. Biz de bu noktada başvurumuzu yaptık. Diyanet İşleri Başkanlığından 'önce bize gönderilsin' diye pozitif ayrımcılık istedik" diye konuştu.

İnsanlar gittikleri yeri birkaç saat ziyaret ederek, okumadıkları için anlatılan bilgilerle yetindiklerini vurgulayan Açık, Şanlıurfa'yı doğru tanıtabilmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Açık, rehber din görevlileri gelene kadar kentteki dini mekanların tanıtımının gönüllü din görevlileri tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı