Diltaşlıların “Mavi Tünel” Gezisi

Diltaşlıların “Mavi Tünel” Gezisi

Diltaş Eğitim Kurumlarının idari kadrosu tarafından Mavi Tünel Projesi kapsamında, tamamlanmış ve yapımı devam eden projeleri yerinde incelemek ve bilgi edinmek amacıyla bir gezi düzenlendi.

Geziye Diltaş Eğitim Kurumlarının Okul Müdürleri, İşletme ve Muhasebe Müdürleri ve Basın Danışmanı katıldı. Gezi kapsamında Mavi Tünel İçme Suyu İsale Hattı Bağbaşı Barajı, Bozkır Barajı İnşaatı, Afşar Hadimi Barajı İnşaatı ve Afşar Hadimi Tüneli inşaatlarında incelemeler yapıldı. İncelemeler sırasında Devlet Su İşleri (DSİ) ve inşaat firması yetkilileri Diltaşlı ekibe devam eden çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdiler. Amaçlarının, çalışmaları görmek ve aynı zamanda  teknik bilgi edinmek olduğunu açıklayan Diltaş Eğitim Kurumları Basın Danışmanı Selma Salar, aynı zamanda “Çığlık”  adında her yıl yayınladıkları çevre ve doğa konularını içeren dergilerine bilgi aktarmak olduğunu söyledi.  Gezi esnasında konuyla ilgili teknik bilgileri aktaran Etüt Şefi Mehmet Ulukaya ve Proje Müdürü Abdullah Pelek, “Bozkır Konya Mavi Tünel İçme suyu Projesi” sayesinde  Göksu’dan Konya Kapalı Havzasına aktarılacak toplam su miktarı yılda 414 milyon metreküp olup, bunun 100 milyon metreküpünü içme suyuna verildikten sonra kalan su ve sulamadan dönen sulardan da istifadeyle Konya ve Karaman Ovalarında yaklaşık 1 milyon 500 bin dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacağını anlattılar. Ayrıca 2015 Aralık ayı içerisinde çalışmaların biteceğini de müjdelediler.

100 yıllık rüyanın gerçekleşmesinde sona gelindiğini gören Diltaşlı ekip, gelişmeleri yerinde görüp incelemenin ve bunları öğrencilere aktararak bilgilenmelerini sağlamanın yararlı olacağına inandıklarını söylediler. Kurumun Basın Danışmanı Selma Salar, düzenlenen gezide kendilerine yardımcı olan başta Konya DSİ 4. Bölge Müdürlüğünden Recep Karagözler’e ve gezi boyunca bilgiler veren şantiye yetkililerine teşekkür etti.