Diltaşlı Eğitimciler Velilerle Buluştu

Diltaşlı Eğitimciler Velilerle Buluştu

Özel Diltaş Ortaokullarının eğitimcileri bilgilendirme toplantılarında velilerle buluştu

Bu toplantılarda okul müdürleri okulun müfredatının genel işleyişi üzerinde durdu. “Öğrenci-Öğretmen-Veli” işbirliğinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi öğrencilerin başarısını artırılacağı vurgulandı.

Branş öğretmenleri ders konuları ve sınavlar hakkında bilgi verirken veliye düşen sorumlulukları da aktardı. Kokteyl ile başlayan toplantılar sınıflarda bulunan branş öğretmenleri ile velilerin ayrı ayrı detaylı olarak görüşmesiyle son buldu.

 Toplantıların bir diğer amacı da 8. sınıf öğrenci velilerine yapılan TEOG sınavlarının içeriği oldu. Konuyla ilgili olarak, Selçuklu Diltaş Ortaokul Müdürü Mustafa Yalçın velilere TEOG sınavlarının içeriği hakkında bilgi verdi.

Meram Diltaş Ortaokulu 8.sınıf öğrenci velilerine konuyla ilgili seminer verildi. Seminerde TEOG Sınav Sisteminin ayrıntıları hakkında bilgi veren Rehberlik Uzmanı Sevgül AKPINAR öğrencilerin dönemsel özelliklerini paylaştıktan sonra, öğrenciyi başarıya taşıyan aile olabilmeyi paylaştı. Hayatın tüm fırsat ve seçenekleriyle bir süreç olduğunun benimsetilmesi gerektiğini, sınavın da bu sürece ait bir yaşamsal dönem olduğunu söyleyen Akpınar, sınava hazırlık döneminde çocuğun edineceği yaşamsal kazanımlardan bahsetti.