Diltaş öğrencilerinden KOSKİ’ye ziyaret

Diltaş öğrencilerinden KOSKİ’ye ziyaret

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Dünya Su Günü dolayısıyla Diltaş Eğitim Kurumu öğrencilerini ağırladı. İçme Suyu Arıtma Tesisini ziyaret eden öğrenciler, suyun hangi evrelerden geçerek musluklarımıza ulaştığını öğrendiler.

Özel Diltaş Eğitim Kurumları Selçuklu Ortaokulu öğrencileri, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek, İçme Suyu Arıtma Tesislerinde düzenlenen teknik geziyle sağlıklı su hakkında bilgilerini arttırdı. Uluslararası Eko Okullar arasına seçilen Selçuklu Diltaş Eğitim Kurumlarının Rehber Öğretmeni Avşar Alkan’ın refakatinde, suyun hangi merhalelerden geçerek evlerimize ulaştığını öğrenen öğrenciler, detaylı bilgi aldılar.

Teknik gezide gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rehber Öğretmeni Avşar Alkan, “1993 yılından bugüne 22 Mart Dünya Su Günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla her yıl kutlanıyor. Doğal yaşam kaynaklarının belki de en önemlisi sularımızın hangi işlemlerden geçtiğini görmek için Konya Su Arıtma Tesisine bir gezi düzenledik. Suyun yaşam döngüsünde ne derece önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor.  İnsanoğlu günlerce besin almadan yaşamını sürdürebilmesine rağmen su olmadan sadece birkaç gün hayatta kalabiliyor. Öyleyse, kullandığımız her bir damla suyun önemini kavramak ve bu bilinci yaşadığımız toplumda oluşturmak bizim asli görevimizdir” dedi.

Ziyaretin sonunda gezi koordinatörü öğretmen ve öğrenciler tesis personeline göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı teşekkür ederek, hatıra fotoğrafı çektiler.