Dilencilik Meslek Olmasın

Dilencilik Meslek Olmasın

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, mendil satan çocuklara para verilerek dilenciliğe teşvik edilmemesi için çalışma yürütüyor.

Konuyla ilgili bilgilendirme çalışması yapan zabıta ekipleri, “Dilencilik meslek olmasın. Lütfen çocuklara sahip çıkalım” başlıklı broşürler dağıtıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kavşaklarda ve trafik ışıklarında mendil satan çocuklara para verilerek dilenciliğe teşvik edilmemesi ile ilgili bilgilendirme çalışması yürütüyor.

zbt_dlnc_b_1.jpg

Şehir merkezinde cadde ve kavşaklarda trafik ışıklarında bekleyen araçların aralarına girerek tehlike oluşturan, mendil satan veya çeşitli bahanelerle dilencilik yapan kişilere yönelik çalışma yürüten zabıta ekipleri, kavşaklarda çocukların dilenciliğe teşvik edilmemesi ile ilgili broşürler dağıtarak, vatandaşların bu konuda dikkatli davranmalarını istiyor. Ekipler, ihtiyaç sahibi ailelere Büyükşehir Belediyesi tarafından gereken desteğin sağlandığını anlatıyor.

zbt_dlnc_b_2.jpg

Zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara dağıtılan broşürlerde şu ifadeler yer alıyor: “Kavşaklarda ve trafik ışıklarında bekleyen, mendil satan çocuklara acıyarak verdiğiniz her kuruş onları dilenciliğe teşvik etmektedir. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardımlar yapılmaktadır. Çocuklar dilendirilerek hem eğitimlerinden geriye kalıyor hem de trafikte çok büyük tehlikelere sebep oluyorlar. Dilencilik meslek olmasın. Lütfen çocuklara sahip çıkalım.”

zbt_dlnc_b_4.jpg