''Dilay-Cem Kerman Oryantiring Yarışları''

''Dilay-Cem Kerman Oryantiring Yarışları''

Oryantiringte sezonunun ilk kademesi olarak düzenlenen yarışlar Bursa'da başladı

BURSA (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından 2015-2016 sezonunun ilk kademesi olarak düzenlenen ''Dilay-Cem Kerman Oryantiring Yarışları'' Bursa'da başladı.

Oryantiring sporuyla tanışıp evlenen ve 2011 yılında terör saldırısında hayatını kaybeden "Dilay ve Cem Kerman" anısına düzenlenen yarışlarda yerli ve yabancı yaklaşık bin 600 sporcu, "elit" ve "yeni başlayanlar" gruplarında 36 kategoride yarışacak.

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki yarışları izleyen Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün yapılan organizasyonun 2015-2016 sezonun ilk kademe yarışları olduğunu söyledi.

Sezonun ilk yarışlarını "Dilay ve Cem Kerman" çiftinin anısına düzenlediklerini belirten Çolakoğlu, ''Bu isimler Tunceli'de şehit olan sporcularımızın isimleri. Onları hatırlamak için bu yarışa çocuklarımızın isimlerini verdik. Bu sporcularımızın ailelerini de davet ettik. Yarın burada hep beraber olacağız'' dedi.

Bu turnuvanın antrenman niteliğinde olduğunu anlatan Çolakoğlu, şöyle konuştu:

''Yaklaşık 900 sporcu bugün yarışacak. Cumartesi günü bin 300, pazar günü de bin 400 sporcumuz yarışacak. Bu sporcularımız ülke sıralaması için puan alacak ve milli takıma gitmek için önemli bir aşama kaydedecekler. Federasyon olarak yarışları 4 kademe olarak düzenliyoruz. Bursa'da yaptığımız ilk kademe yarışları. İkinciyi Hatay, üçüncüyü Antalya, dördüncü kademeyi ise Çorum'da yapacağız. Türkiye Şampiyonasını ise Balıkesir bölgesinde gerçekleştireceğiz. Yarışlarda değişik kategorilerde 10 yaşından 80 yaşına kadar sporcular var. Oryantiring her yaş grubunun rahatlıkla katılabileceği bir spor branşı." 

Çolakoğlu, yarışlar kapsamında yarın Hüseyinalan'da "Klasik Mesafe Yürüyüşü" pazar günü de Gölyazı'da "Sprint Yarışı" düzenleneceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı