Dilara Narin olimpiyat şampiyonu

Dilara Narin olimpiyat şampiyonu

Gençlik Yaz Olimpiyatlarında 2. olan Konya TOHM sporcusu, Konya Spor Lisesi öğrencisi ve Dilara Narin, 1. Olan Taylandlı sporcunun dopingli çıkmasıyla olimpiyat şampiyonu oldu.


2018 yılı ekim ayında Arjantin'in Başkenti Boines Aires'te düzenlenen yapılan Gençlik Yaz Olimpiyatlarında 2. olan Konya TOHM sporcusu, Konya Spor Lisesi öğrencisi ve Dilara Narin, 1. Olan Taylandlı sporcunun dopingli çıkmasıyla olimpiyat şampiyonu oldu.

Konya TOHM sporcusu, Konya Spor Lisesi öğrencisi ve Dilara Narin Ekim 2018 tarihinde Arjantin'in Başkenti Boines Aires'te düzenlenen yapılan Gençlik Yaz Olimpiyatlarında 2. olmuştu. 1. olan Taylandlı sporcunun dopingli çıkmasından dolayı Dilara Narin, olimpiyat şampiyonu oldu

Arjantin'in Başkentinde de geçen yıl yapılan Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda halter yarışmaları 6 Ekim'de başlayıp, 13 Ekim'de sona ermişti. Olimpiyatlara 4 sporcuyla katılan milliler, 1 altın, 2 gümüş, 1 bronz olmak üzere 4 madalya kazandı ve 4 te 4 yaparak büyük bir başarıya imza attı.

Milli sporcular arasında Konyalı sporcu, Konya Spor Lisesi öğrencisi Dilara Narin, koparmada 92 kg, silkmede 126 kg ve toplamda 218 kg kaldırarak gümüş madalya kazanmıştı. Ancak Birinci olan Taylandlı sporcu dopingli çıkmış olmasından dolayı geç de olsa olimpiyat şampiyonu oldu.
 

Konya Spor Lisesi Müdürü Veysel Dudu; “Olimpiyat İkincisi olan ancak birinci olan Taylandlı sporcunun dopingli çıkmış olmasından dolayı geç de olsa Olimpiyat Şampiyonu olan Milli sporcumuz Dilara Narin'i, antrenörlerini ve ailelerini yürekten kutluyorum” diyerek hiçbir başarının tesadüf olmadığını yapılan planlı ve önemli çalışmalar neticesinde böyle güzel sonuçlara ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.