Dilan'ın hedefi Paralimpik Oyunları'da şampiyonluk

Dilan'ın hedefi Paralimpik Oyunları'da şampiyonluk

Doğuştan kolları ve bacakları olmayan, son iki yılda katıldığı Türkiye yüzme şampiyonalarında 7 altın madalya kazanan Dilan Onğulu, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nda Türk bayrağını göndere çekmeyi hedefliyor

İSTANBUL (AA) - Doğuştan kolları ve bacakları olmayan İstanbul Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sosyal Hizmetler Programı öğrencisi Dilan Onğulu, azmiyle büyük başarılar elde etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Onğulu, 2017-2018 ve 2018-2019 Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonalarında S-1 kategorisinin farklı disiplinlerinde toplamda 7 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Yüzmeye tesadüfen başladığını belirten Onğulu, "Protezlerimi yaptırmak için gittiğim hastanede bir yüzme hocası ile tanıştım. Verdikleri güven sayesinde mayoyu giyip havuza daldım. Bir ay boyunca beni çalıştırdılar. Bir ay sonunda ilçeler arası şampiyonada birinci oldum. Her şey böyle başladı. 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarında ise farklı branşlarda ‘Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonu’ oldum. Toplamda 7 altın madalya kazandım. Şu anda hedefim 2019 Dünya ve 2020 Paralimpik Olimpiyatları’nda zirveye çıkmak. Bunun için hazırlıklarıma hız kesmeden devam ediyorum. Milli yüzücü olmak için tüm dereceleri elde ettim, artık davet bekliyorum." şeklinde konuştu.

Halk tabiriyle "engelli" sıfatına sahip olduğunu ama kendisini özel hissettiğini aktaran Onğulu, engelin insanın kollarında ve bacaklarında değil kalbinde ve beyninde olduğunu ifade etti.

İnsanın, kalbindeki ve beynindeki engeli aşarsa fiziki engelin hiçbir öneminin olmadığını belirten Onğulu, "Allah'ın vermediklerine yakınmak yerine verdiklerine şükretmemiz gerekiyor. Ben 'Allah'ım neden kollarım, bacaklarım yok' hiç demedim. Bunun yerine 'Rabbim kollarımdan, bacaklarımdan aldıklarını güzelliğime vermiş' diyorum. Her gün aynanın karşısına geçerek Allah'ın bana bahşettiği güzelliğime şükrediyorum." ifadelerini kullandı.


- "Dilan üniversiteyi ağzıyla kazandı"

Okuma yazmayı kendi başına öğrendiğini belirten Onğulu, eğitim hayatıyla ilgili şunları kaydetti:

"Okul hayatıma 9 yaşında başladım. Okula gitmeden önce okuma-yazmayı kardeşime verilen fişlerden öğrenmiştim. Kardeşimin yazdıklarının aynısını ben de ağzımla deftere geçirirdim. İlkokul, ortaokul ve lise derken şimdi üniversitedeyim. Hatta benim için hocalarım 'Dilan üniversiteyi ağzıyla kazandı' diyorlar. Sosyal Hizmetler Bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Benimle benzer durumda olan insanlara umut ışığı olmak, onlara katkı sağlayacak çalışmalar yapmak istiyorum. Engelli durumda olanlar sakın 'Yapamam' diye düşünmesin. Bakın ben yaptım ve Türkiye şampiyonuyum. Evde oturarak, hayıflanarak ömrünüzü tüketmeyin. Hep gülün. Her şey kalpte ve beyinde bitiyor."


- "Dilan'ın iyi bir proteze ihtiyacı var"

Anne Ayfer Onğulu, Dilan'ın başarıya giderken meşakkatli yollardan geçtiğini ama asla pes etmediğini söyledi.

Dilan'ın neşesi ve azmiyle bütün zorlukları aştığını kaydeden Onğulu, "Dilan yaptıysa herkes yapar. Aileler pes etmesin. Tabi ki engelli bireyler için hayat şartlarının kolaylaşması gerekir. Ben onun hep yanındayım ama yaşım ilerledikçe Dilan'ın geleceği için endişe duyuyorum. Dilan için iyi bir protez yapılmasını isterim. Dilan 23 yaşında, bu yaşına kadar hiç protez kullanmadı. Bu yüzden iyi bir proteze sahip olması çok önemli. Bu konuda destek bekliyoruz. İyi bir protezle Dilan’ın hayatı kolaylaşacak, hayallerine ulaşabilecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :