"Dijital patoloji" hastalıkta teşhis süresini kısaltacak

"Dijital patoloji" hastalıkta teşhis süresini kısaltacak

YOZGAT (AA) - Yozgat Şehir Hastanesindeki dijital patoloji cihazı, hastalıkların teşhis süresini kısaltacak. Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aziz...

YOZGAT (AA) - Yozgat Şehir Hastanesindeki dijital patoloji cihazı, hastalıkların teşhis süresini kısaltacak.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, yaptığı açıklamada, bakanlığın talimatları ve şehir hastanelerinin imkanları sayesinde, hastalara daha profesyonel hizmet sunduklarını belirtti.

Türkiye dijital patoloji sistemini, ilk uygulayan kamu hastanesi olduklarını anlatan Surel, şunları kaydetti:

"Kanser tanısı olan bütün hastalarımızın patoloji preparatlarını, özellikli ve az görülen tanıları alan hastalarımızın preparatlarını dijital ortama alabiliyoruz. Bu sonuçların dünyanın neresinde olursa olsun anında bir uzmana gösterip, tanı hakkında bilgi alabiliyoruz. Bu da tedavi sürecini hızlandıracaktır. Bize bu hizmeti sağlayan başta Sayın Bakanımız olmak üzere bütün bakanlık yetkililerimize ve bu çalışmalarda emeklerini esirgemeyerek, bir ilki daha hastanemize yaşatan kıymetli çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum."

Yozgat Şehir Hastanesi Patoloji Uzmanı Dr. Meral Üner de boyanmış lenf düğümü kesitlerinin, mikroskop altında patologlar tarafından manuel olarak değerlendirilmesinin yanı sıra, dijital patoloji sistemi ile yüksek çözünürlükte taranarak dünyanın herhangi bir noktasına gönderilebildiğini vurguladı.

Üner, konunun uzmanı olan hekimlerle internet üzerinden paylaşılabildiğini ve patoloji preparat görüntülerinin elektronik ortamda saklanabildiğini kaydetti.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :