Didim'de "barış meşalesi" yakıldı

Didim'de "barış meşalesi" yakıldı

AYDIN (AA) - Didim ilçesinde, bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin katılımıyla "1 Eylül Dünya Barış Günü" kapsamında barış meşalesi...

AYDIN (AA) - Didim ilçesinde, bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin katılımıyla "1 Eylül Dünya Barış Günü" kapsamında barış meşalesi yakıldı.

Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Didim Barış Şenliği'nde, bu yıl yaşanan terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle sadece barış meşalesi yakıldı ve gökyüzüne güvercinler uçuruldu. 

Aytepe'de bulunan barış meşalesi önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, yakılan barış meşalesinin tüm dünyaya yayılması temennisinde bulundu. Ülkenin etrafının kan gölüne döndüğünü belirten Atabay, "Ufacık bebekler ve çocuklar ölüyor. Ülkemizi bu hale getirmeye çalışanlar var. Her zaman otokontrolünü kaybetmeyen milletimiz, eminim ki bu sınavı da başarıyla atlatacak ve kardeşlik sınavından yüzünün akıyla çıkacaktır. Bu hassas günlerde biraz daha dikkatli olmamız lazım. Biz de maalesef Dünya Barış Günü etkinliğimizi gönül coşkusu olmadan kutlamak mecburiyetinde kaldık. Bir gün değil, her gün barış diyoruz" dedi. 

CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay da siyasetçilerin görevinin ülkede yaşayan insanların barış ve mutluluk içerisinde, eşit haklardan yararlanabileceği ortamı yaratmak olduğunu düşündüğünü ifade etti. 

Konuşmaların ardından Milletvekili Atay ile Belediye Başkanı Atabay, çocuklarla birlikte barış meşalesini yaktı ve barış güvercini uçurdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı