Dialog Society'den Türkiye'ye ihanet mailleri

Dialog Society'den Türkiye'ye ihanet mailleri

Cemaate yakın STK'lar ABD'deki Türkiye karşıtı propagandanın benzerini İngiltere'de yapıyor. Dialog Society'den akademisyenlere gönderilen mailde, hükümeti karalayan yazıların linkleri paylaşılıyor.

Cemaate yakın STK’lar ABD’deki Türkiye karşıtı propagandanın benzerini İngiltere’de yapıyor. Dialog Society’den akademisyenlere gönderilen mailde, hükümeti karalayan yazıların linkleri paylaşılıyor.

ABD’deki yabancı ülke temsilciliklerine gönderilen ihanet mektuplarının ardından Türkiye’nin İngiltere’deki akademisyenlere de şikayet edildiği ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun gündeme getirdiği ihanet mektuplarına, ihanet mailleri de eklendi. Paralel yapılanmanın Türkiye’nin uluslararası itibarını zedelemek için giriştiği çalışmalar kapsamında, 17 Aralık yargı darbesi çarpıtılarak İngiltere’deki akademisyenlere servis edildi. ‘Türkiye’de yakın dönemde meydana gelen gelişmeleri takip ediyor olabilirsiniz. Konuyla ilgilenen dostlarımızdan ve danışmanlarımızdan sorular alıyoruz’ ifadeleriyle başlayan mail, İngiliz akademisyenler başta olmak üzere dostlar ve danışmanlar olarak adlandırılan bir mail grubu aracılığıyla pek çok kişiye ulaştırıldı.

OCAK AYINDA GÖNDERİLDİ

İngiltere’nin Bristol şehrinde kurulan Hizmet Hareketi’ne yakınlığıyla bilinen Dialog Society adlı dernek tarafından gönderilen maillerde kara propaganda yapılıyor. İngiltere’de mail yoluyla pek çok seminer ve organizasyona da imza atan Dialog Society adlı derneğin kara propanga içeren mailleri [email protected] adresinden 9 Ocak 2014 tarihinde gönderilmiş.

DAR KAPSAMLI TUTMUŞLAR

Başbakan Erdoğan’ın, 17 Aralık operasyonunu iç ve dış düşmanlar tarafından yönetilen operasyon olarak nitelendirmesine atıfta bulunulan mailde, ‘Aşağıda, merakınızı gidermek amacıyla, ana vakıaları, gelişmeleri ve Hizmet Hareketi’nin pozisyonunu özetleyen iki link bulunmaktadır. Bu mailin dar kapsamlı, dostlarımız ve danışmanlardan oluşan bir gruba gönderildiğini ve toplu mail gönderimi yapılmadığını dikkatinize sunarız. Eğer dilerseniz, bu maili diğer kişilere iletmenizden de memnuniyet duyarız’ deniliyor.

Hükümetin kararlılığı şikayet ediliyor

İhanet mailiyle birlikte İngiliz akademisyenlerin dikkatine sunulan birinci linkte, Turkish Review’da Kerim Balcı imzalı çıkan, ‘Türkiye’nin yolsuzluk soruşturması ve Başbakan Erdoğan’ın tepkisi’ başlıklı yazıya yer verildi. İkinci linkte yer alan Fevzi Bilgin imzalı makalede ise toplumun karakter suikastleri, medya manipülasyonları ve siyasi sert söylemlere maruz kaldığı savunuluyor ve Hükümetin 17 Aralık ve 25 Aralık’taki darbe girişimlerine karşı kararlı tutumu şikayet ediliyor. (YENİ ŞAFAK)

eeeeeeeeeeeeeeee.jpg