DHMİ'nin mal ve hizmet alımları

DHMİ'nin mal ve hizmet alımları

ANKARA (AA) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün, Kamu İhale Kurumu tarafından istisna kapsamında uygun görüş verilen faaliyetler...

ANKARA (AA) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün, Kamu İhale Kurumu tarafından istisna kapsamında uygun görüş verilen faaliyetler çerçevesinde yapacağı alımlarında uygulanacak esaslar belirlendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, "Devlet Hava Meydanları İşletmesi̇ Genel Müdürlüğünün Parasal Yetki̇leri̇ i̇le 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3'üncü Maddesi̇ni̇n (g) Bendi̇ Kapsamında Yapacağı Mal ve Hi̇zmet Alımlarında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında İhale Yönetmeli̇ği̇" Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, DHMİ'nin, Kamu İhale Kurumu tarafından istisna kapsamında uygun görüş verilen faaliyetler çerçevesinde, doğrudan mal ve hizmet üretimine veya ana faaliyetlerine yönelik ihtiyaçlarının temini için yapacağı alımlarda uygulanacak esaslar düzenlendi.

Yönetmelik kapsamında yapılacak ihalelerde, açık ihale yöntemi temel usul olacak ancak belirli durumlarda pazarlık usulü de kullanılabilecek. Ayrıca, ödeneği bulunmayan hiçbir iş için ihaleye çıkılamayacak.

Kuruluş tarafından ihale onay belgesi düzenlenmeden önce, belirlenen esaslara göre mal ve hizmetin KDV hariç yaklaşık maliyeti hesaplanacak. İşin bir kısmına teklif verilmesinin mümkün olduğu hallerde, yaklaşık maliyet her bir kısım için ayrı ayrı hesaplanacak.

Yaklaşık maliyet, özel imalat süreci gerektiren mal alımı ihalelerinde işçilik, malzeme ve alımla ilgili diğer hususlar dikkate alınarak hesaplanacak.

Yönetmelik kapsamında gerçekleştirilecek ihalelerde, işin özelliğine göre bütün isteklilere tekliflerini hazırlayabilmeleri için yeterli süre tanınarak, ilan ve duyuru yapılacak. Gerekli görülen ya da ihalenin yapılmasına engel olan hususların tespit edildiği hallerde ihale saatinden önce iptal edilebilecek.

Yapılan ihalelerde, ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenebileceği gibi fiyat dışı unsurlar da dikkate alınarak tespit edilebilecek.

Daha önce ilan ve daveti yapılan ihaleler, o tarihte yürürlükte olan yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :