DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? DGS sınav tarihi

DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? DGS sınav tarihi

DGS için artık kısa bir süre kaldı. Üniversite eğitimini iki yıldan dört yıla tamamlamak isteyen adaylar Dikey Geçiş Sınavı sayesinde bu amaçlarına ulaşma imkanı yakalayacak.

DGS için artık kısa bir süre kaldı. Üniversite eğitimini iki yıldan dört yıla tamamlamak isteyen adaylar Dikey Geçiş Sınavı sayesinde bu amaçlarına ulaşma imkanı yakalayacak. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren DGS sınavı için adaylar sınav giriş yerlerinin açıklanmasını bekliyor.

Dikey Geçiş Sınavı için artık kısa bir süre kaldı. Binlerce Üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren DGS sınavı bu yılda ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Üniversite eğitimini iki yıldan dört yıla çıkarmak isteyen adaylar bu senede DGS sınavında ter dökecek. Peki DGS sınavı ne zaman yapılacak? DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) 21 Temmuz Cumartesi günü saat 10.15’te gerçekleştirilecek. Adaylar, giriş belgelerinde belirtilen yerlerde sınava girecekler.

DGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ HANGİ TARİHTE YAYINLANACAK?

Sınava girecek adayların yanında bulundurması gerekenlerden birisi de DGS sınav giriş belgesidir. DGS sınav giriş yerleri, ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı. Sınav yerleri genel olarak sınav tarihinden yaklaşık 7-10 gün öncesinde açıklanır. Sınav giriş yerlerinin açıklanması ile adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile girerek sınava girecekleri yeri öğrenebilirler. Sınav giriş belgesinde belirtilen yer dışında herhangi bir yerde sınava girilemez.

SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak.

Testte 120 soru yer alacak.

Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacak.

Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacak.