Dezavatajlı grupların iletişim kapasitesi gelişecek

Dezavatajlı grupların iletişim kapasitesi gelişecek

Dezavantajlı gruplara yönelik beden dili, iletişim, ekip çalışması ve stres yönetimi derslerini görecekleri "İletişim Kapasitesini Geliştirme Projesi" hayata geçirildi- Edirne Valisi Özdemir:-"Proje toplumda kaynaşmayı, birlik ve bütünlüğü sağlayacaktır"

EDİRNE (AA) - Dezavantajlı gruplara yönelik beden dili, iletişim, ekip çalışması ve stres yönetimi derslerini görecekleri "İletişim Kapasitesini Geliştirme Projesi" hayata geçirildi.

Trakya Kalkınma Ajansı ile Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği iş birliğinde yürütülen projeyle, katılımcıların toplumdaki iletişim kapasitesi ve becerilerinin artırılması amaçlanıyor.

Edirne Valisi Günay Özdemir, dernekte projenin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimlerin iletişim üzerine yapılacağını söyledi.

Her yaştan vatandaşın projeye katılabileceğini belirten Özdemir, "Bu eğitim sonucunda projeye katılımcılarında toplumdaki davranışlarının gelişmesine yönelik bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Proje toplumda kaynaşmayı, birlik ve bütünlüğü sağlayacaktır. Romanların yanı sıra toplumda dezavantajlı olabilecek kesimler de eğitimlerde yer alacak" diye konuştu.

-"Kolektif çalışma anlayışı"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da uyguladıkları projelerde toplumun her kesimiyle hareket ettiklerini belirtti.

Kolektif çalışma anlayışını benimsediklerini anlatan Gürkan, "Bu anlamda çok başarılı işler yapıldı. Anlayış birliği devam edecek. Yaz aylarında Deniz Yıldızı Projesi'ni uygulamıştık ve çocuklar yabancı dil öğrenmişlerdi. Bu proje toplumun sadece şu grubuna hitap ediyor diyemeyiz. Kimin ne ihtiyacı varsa onlar bu projelerden yararlanabilecek" şeklinde konuştu.

Proje eğitmeni ve danışmanı Özlenen Deniz Uzun ise projede iletişim becerileri, iletişim profilleri, stres ve zaman yönetimi dersleri verildiğini dile getirdi.

Projenin haftalık dersler şeklinde uygulanacağını aktaran Uzun, "13 kişinin yer aldığı projemizde dezavantajlı grupların kendi durumlarını avantaja döndürmeleriyle ilgili, dezavantajlı durumlarında kuramadıkları iletişimleri, bağları tekrar kurabilmeleriyle ilgili derslerimiz yer alıyor" ifadelerini kullandı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :