Dezavantajlı öğrenciler ilk kez havuza girdi

Dezavantajlı öğrenciler ilk kez havuza girdi

Kırklareli Valiliğince hazırlanan "Bir roman yazıyorum düşüm, gerçeğim" projesi kapsamında okula devamsızlıkları azalan ve başarısı artan dezavantajlı öğrenciler karne hediyesi olarak havuza götürüldü

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valiliğince hazırlanan "Bir roman yazıyorum düşüm, gerçeğim" projesi kapsamında okula devamsızlıkları azalan ve başarısı artan dezavantajlı öğrenciler, karne hediyesi olarak havuza götürüldü.

Proje kapsamında hayatında hiç denize veya havuza gitme imkanı bulamayan yaklaşık 100 dezavantajlı öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğünce Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi bahçesinde bulunan yüzme havuzuyla buluştu.

Dezavantajlı öğrenciler animasyon gösterileriyle eğlenirken daha sonra yüzme havuzuna girdi.

Hayatlarında ilk kez havuza girme imkanı bulan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken, öğrenciler keyifli vakit geçirdi.

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, öğrencilerle sohbet ederek, okulda başarıları artan öğrencilere teşekkür etti.

Aşım, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli Valisi Esengül Civelek himayelerinde yaklaşık bir yıldır sürdürülen projenin meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi.

Proje ile dezavantajlı öğrencilere müzik ve spor alanında eğitimler vererek, okula devamsızlıkların önlendiğini belirten Aşım, okullarda ki devamsızlık oranlarında ciddi bir azalma yaşandığını kaydetti.

Proje kapsamında öğrencilere yönelik sosyal etkinlikler de düzenlendiğini aktaran Aşım, "Proje ile dezavantajlı öğrencilerimiz okullarını gerçekten çok sevdi. Projemiz bir yıldır başarılı bir şekilde yürütülmekte. Önümüzdeki yılda projemizi sürdüreceğiz. Sayın Valimiz Esengül Civelek'te projenin üzerinde hassasiyetle durmakta. Dezavantajlı öğrencilerimizin topluma kazandırılması amacıyla var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin havuzda doyasıya eğlendiklerini dile getiren Aşım, bu tür faaliyetlerin dezavantajlı öğrenciler için önemli olduğunu vurguladı.

Öğrencilerden Ayça Karaca ise Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile Milli Eğitim Müdürü Murat Aşıma teşekkür etti.

Proje ile çok eğlendiklerini dile getiren Karaca, projenin sona ermemesini istediklerini kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :