Dezavantajlı Gruplar için "Yeni Bir Diyalog Projesi"

Dezavantajlı Gruplar için "Yeni Bir Diyalog Projesi"

Anadolu İletişim ve Eğitim Derneği Başkanı Hülya Öğüt:"Dezavantajlı çocuklarımız için sürdürülebilir bir diyalog geliştirmek amacıyla 13-15 yaş arası 30 mülteci erkek çocuğumuza ve 36 devlet koruması altındaki çocuğumuza drama, akıl oyunları, değerler eği

ANKARA (AA) - Anadolu İletişim ve Eğitim Derneği (ANİLDER) Başkanı Hülya Öğüt, "Dezavantajlı çocuklarımız için sürdürülebilir bir diyalog geliştirmek amacıyla 13-15 yaş arası 30 mülteci erkek çocuğumuza 36 devlet koruması altındaki çocuğumuza drama, akıl oyunları, değerler eğitimi ve PDR danışmanlık hizmeti vereceğiz." dedi.

ANİLDER ile Cooperazione Paesi Emergenti (COPE) ortaklığıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün desteğiyle hayata geçirilen "Dezavantajlı Gruplar için Yeni Bir Diyalog Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

ANİLDER Başkanı Öğüt, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısındaki konuşmasında, derneklerinin 5 yıldır dezavantajlı gruplara, koruma altındaki çocuklara ve gençlere hizmet verdiğini belirtti.

Öğüt, gençlerin kendileriyle barışık, içinde bulunduğu toplumun gerçeklerinin farkında ve topluma yön veren bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

"Dezavantajlı Gruplar İçin Yeni Bir Diyalog Projesi" kapsamında yapılacaklara ilişkin bilgi veren Öğüt, "Projeyle, dezavantajlı çocuklarımız için sürdürülebilir bir diyalog geliştirmek amacıyla 13-15 yaş arası 30 mülteci erkek çocuğumuza 36 devlet koruması altındaki çocuğumuza drama, akıl oyunları, değerler eğitimi ve PDR danışmanlık hizmeti vereceğiz. Ayrıca dezavantajlı gruplara yönelik sosyal politika mevzuat üzerine alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunacağız." diye konuştu.

- "Farkındalık çalışmaları yürüteceğiz"

Pilot uygulamalarının sonuç raporlarını ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacaklarını ifade eden Öğüt, proje süresince çeşitli çalıştay, seminer ve benzeri organizasyonlarla farkındalık çalışmaları yürüteceklerini kaydetti.

Öğüt, projeyle, Avrupa Birliği, İtalya ve Türkiye'deki dezavantajlı gruplara yönelik sosyal politikalar ile mevzuatla ilgili çalışmalar yaparak önerilerde bulunacaklarını aktardı.

Projenin sonunda bu çocukların travmalarının en aza indirgenmesini, mağduriyetlerinin giderilebilmesini ve toplumda yer kazanabilmesini hedeflediklerini ifade eden Öğüt, 1 yıl sürecek projenin sonunda COPE ile birlikte hazırlanacak pilot uygulama raporuyla benzer projelere referans olunmasını istediklerini anlattı.

Programa, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı İkbal Karaman da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :