Dezavantajlı gençlere Slovenya'da kış kampı

Dezavantajlı gençlere Slovenya'da kış kampı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Yetim Koordinasyon ve Münir Onat Gençlik merkezlerinde kalan, derslerinde başarılı 13 dezavantajlı genç, Slovenya'nın Celje şehrinde düzenlenen kış kampına katıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Yetim Koordinasyon ve Münir Onat Gençlik merkezlerinde kalan, derslerinde başarılı 13 dezavantajlı genç, Slovenya'nın Celje şehrinde düzenlenen kış kampına katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Slovenya'nın Celje şehri arasında 3 yıldır devam eden "Dezavantajlı Gençler Kardeş Şehirlerini Tanıyor" projesi kapsamında, bu yıl da 13 öğrencinin katılımıyla kış kampı gerçekleştirildi.

Yetim Koordinasyon ve Münir Onat Gençlik merkezlerinden seçilen, derslerinde başarılı öğrenciler, bir hafta boyunca farklı bir coğrafyayı, kültürü, dili ve eğitim hayatını görmek üzere Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehri Celje'de bulundu.

Program kapsamında öğrenciler, kış sporlarıyla ünlü Slovenya'da kayak öğrenme fırsatı yakaladı, dağcılık, avcılık ve doğayla iç içe bir yaşamın gerektirdiği teknikler üzerine çeşitli eğitimler aldılar. Öğrenciler, lise ziyaretlerinde de kimya, güzel sanatlar, spor, dans, müzik ve İngilizce derslerine katıldı.

Celje Belediye Başkanı Bojan Srot da öğrencileri hem kamp alanında ziyaret etti hem de makamında ağırladı.

Celje kentinin Gaziantep ile çok iyi ilişkiler kurduğunu belirten Srot, şöyle konuştu:

"Gaziantep benim 4 kez ziyaret ettiğim ve her defasında hayran olduğum önemli bir kent. Mozaik sanatıyla Gaziantep Kalesi ile gastronomisiyle ve proje fikrinin doğduğu yer olan Yaşayarak Öğrenme Merkezi ile muazzam bir kardeş şehir. Sizler de Gaziantep'in öğrencilerisiniz. Bu şehrin kapıları sizlere her zaman açık."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :