Dezavantajlı çocuklar için etkinlik

Dezavantajlı çocuklar için etkinlik

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı çocuklara yönelik sirk gösterisi düzenledi

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı çocuklara yönelik sirk gösterisi düzenledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Çocuk Gülerse Şehir Güler" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte merkez Artuklu, Mazıdağ, Dargeçit, Ömerli ve Midyat ilçelerindeki çocuklar, sirk gösterisi ile buluşturuldu.

Çocuklar, ilk defa izledikleri akrobasi gösterilerinin heyecanını yaşadı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, proje kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek belediyenin tüm imkanlarını şehrin kadınları, gençleri, çocukları ve engellileri için kullandıklarını söyledi.

Bir yılı aşkın süredir çocuklara yönelik çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yaman, şöyle konuştu:

"Çocuk gülerse şehir güler dedik. Çocukların güven içerisinde kendi mahallelerinde yüzmeleri için okul bahçelerinde yüzme havuzları yaptık. Çocuklar üşümesin diye atkı ve bere hediye ettik. Okula giden çocuklarımıza çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttık. Özellikle kırsal mahallelerimizdeki çocuklarımız için oyun parkları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz."

"Bu şehirde artık hiç kimse kimsesiz değil." diyen Yaman, yaptıkları çalışmalarla bunu ispat ettiklerini dile getirdi. Çocukları sirk gösterisi ile buluşturduklarını anlatan Yaman, ilk defa sirk gösterisini izleyen çocukların mutlu olduğunu aktardı.

Yaman, "Çocuklarımızın yüzlerinin gülümsemesi ve mutlulukları bizleri memnun etti. Çocuklarımızın gülümsemesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu programda emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :