Devletin zirvesi Meclis iftarında buluşacak

Devletin zirvesi Meclis iftarında buluşacak

TBMM Başkanı Kahraman eski ve yeni tüm milletvekillerine iftar verecek- İftara, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar da katılacak

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman eski ve yeni tüm milletvekillerine iftar verecek. İftara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katılacak.

Meclis Başkanı Kahraman imzasıyla milletvekillerine gönderilen davet yazısına göre, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eski ve yeni tüm milletvekillerine iftar verilecek. İftar 14 Haziran Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kahraman, 7 Haziran Çarşamba günü de kadın milletvekillerine ayrıca bir iftar yemeği verecek.

- Meclis döşemeden kapıya kadar yenilendi

Kahraman, davet yazısının ekinde, TBMM Külliyesi'nde 10 ay önceden başlanan inşaat, tamir ve tadil işleri ile ilgili bilgi de verdi. Buna göre, Genel Kuruldaki kulisler yenilendi; geniş, kullanışlı ve ferah bir hale getirildi. Üst balkonlar da yeniden düzenlendi. Başkanlık Divan Salonu genişletildi; döşeme, kapı, pencere, tavan tesisatları yenilendi.

Depo olarak kullanılan ve sığınak olarak bilinen mekanlar yeniden inşa edildi. Ayrıca Ana Bina ile yıkılan A-B Blokları arasındaki alanın altında, sivil savunma normlarına uygun, toplantı salonu da olan bir sığınağın inşası planlanıyor.

- Yeni mescitler ramazanda açılacak

İktidar kulisi ile grup toplantı salonu altında, kadınlar için de ayrı bir bölümü olacak şekilde, 350 kişilik mescit inşa edildi. Mescitler ramazan ayının ikinci haftasında ibadete açılacak.

Her iki kuliste de yer alacak şekilde 64'er kişilik odalardan ve ayrıca dış oturma mekanlarından oluşan alttan ısıtmalı yüz yirmişer metrekarelik konforlu kış bahçeleri inşa edildi.

F Blokta yer alan Tören Salonu elden geçirildi. Alt ve üst mekanlarıyla birlikte daha kullanışlı ve konforlu bir hale getirilme çalışmaları sürdürülüyor. Ziyaretçi giriş kapıları modernize edildi. Fiziki mekanlar genişletildi. Güvenlik önlemleri artırıldı. Ziyaretçilerin dış mekanda beklemeden ve güvenlik riski oluşturmadan külliyeden girişlerine imkan sağlandı.

15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsünde savaş uçakları ve helikopter saldırılarına maruz kalan Gazi Mecliste bir demokrasi müzesi ve anıtı oluşturulmasına ilişkin proje çalışmaları devam ediyor.

Ankara Beştepe'deki Meclis tesislerinde yapılan düzenlemelerle tüm donanımlar elden geçirildi ve yenilendi. İstanbul'da Beşiktaş, Yıldız ve Florya'daki sosyal tesislerde yenileme ve tadilat çalışmaları sürüyor. Yalova'daki sosyal tesis yıl içerisinde hizmete açılacak.

TBMM Başkanı Kahraman, davet yazısında, mevcut Ana Bina projesisin 1937'de yapıldığını, harp ve mali imkansızlıklar sebebiyle inşaatın 1960'da tamamlanabildiğini belirterek, "57 yıllık binamız ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Muhakkak ki Gazi Meclisimiz, devletimiz ve misyonumuzla mütenasip güzel bir binaya kavuşmalıdır. Zaman içinde böyle bir binanın gerçekleşmesi temennisi ile nice mübarek günlere; sağlık, sıhhat, afiyet içinde hayırlı çalışmalara ve başarılara ulaşmanızı dilerim." ifadelerini kulandı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :