Devlet Övünç Madalyası ve Beratı töreni

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı töreni

Malatya'da 12 şehit yakını ve 8 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi- Vali Kaban: - "Türk milleti, vatan ve millet uğruna önüne konulan şehitlik ve gazilik makamlarına nail olabilmek için gözünü kırpmadan hayatını feda etmekten asla çekin

MALATYA (AA) - Malatya'da 12 şehit yakını ve 8 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Orduevi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajının okunmasıyla devam eden törende, madalya verilecek şehit ve gazilerin öz geçmişleri sinevizyonda gösterildi.

Vali Ali Kaban, törende yaptığı konuşmada, hayatın bir gereği olarak her insanın zaman zaman tercihler yapmak zorunda olduğunu, bu tercihlerin, kişinin lehine olduğu gibi aleyhine de sonuçlanabildiğini belirterek, "Söz konusu vatan savunması, milli birlik ve beraberliğimiz ve vatana hizmet olduğunda, aziz Türk milletinin tercihini daima vatan ve milletten yana kullandığı tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçektir." ifadelerini kullandı.

Milletin tarih boyunca yazdığı destanlarla bunu defalarca ispatladığını aktaran Kaban, şunları kaydetti:

"Türk milleti, vatan ve millet uğruna önüne konulan şehitlik ve gazilik makamlarına nail olabilmek için gözünü kırpmadan hayatını feda etmekten asla çekinmemiştir. Şehitlik nasip olduğunda nurlanmayı, gazilik nasip olduğunda onurlanmayı kendisine bahşedilen en büyük mertebe bilmiştir. Şehitlik ve gazilik makamlarıyla onurlandığınız ve herkese nasip olmayacak bu unvanlara sahip olduğunuz için sizlere gıpta ile baktığımızı ifade etmek istiyorum. Sizler aziz vatanımıza ve necip milletimize karşı vazifenizi hakkıyla ifa ettiniz ve hepimizin gururu oldunuz."

Konuşmanın ardından Vali Kaban, 3'ü sivil olmak üzere 12 şehit ailesine ve 4'ü sivil vatandaş olmak üzere 8 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim etti.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :