Devlet Övünç Madalyası ve Beratı töreni

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı töreni

Giresun Valisi Sarıfakıoğulları:- "Bu millet 15 Temmuz gecesi vatan hainlerine nasıl fırsat vermediyse gelecekte de üzerine görev düştüğünde aynı kararlığını fazlasıyla gösterecektir"

GİRESUN (AA) - Giresun'da, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı töreni düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende Vali Harun Sarıfakıoğulları, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına terörle mücadele ve 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ile gazilere takdim etti.

Sarıfakıoğulları, törende yaptığı konuşmada, vatanın birliği ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şehadet mertebesine erişen vatan evlatlarını rahmetle andıklarını, gazilere de şükranlarını sunduğunu söyledi.

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı 3 şehit yakını ile iki 15 Temmuz gazisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına verdiklerini ifade eden Sarıfakıoğulları, "Bugün özgür ve bağımsız şekilde şanlı bayrağımız altında yaşıyorsak, bunları aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehit ailelerimiz ve gazilerimize yaptıkları fedakarlıktan dolayı Türk milleti adına şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Sarıfakıoğulları, Türkiye'nin yaklaşık 35 yıldır terör ve terörizmle mücadele ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Terörizmin uluslararası nitelik kazanmasında dış güçlerin büyük etkisi olduğu bir gerçektir. Terör eylemlerini destekleyen birçok ülke yüzündendir ki terörizmin önü bir türlü alınamamakta, mücadele yarım kalmakta, ne yazık ki terörizm gelişmesini sürdürmektedir. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla yazdığımız şanlı tarihi değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir."

Sarıfakıoğulları, 15 Temmuz hain darbe girişimi yaşandığında Türk milletinin Malazgirt ruhunu, Çanakkale kararlılığını yeniden gösterdiğini vurgulayarak, "Bu millet 15 Temmuz gecesi vatan hainlerine nasıl fırsat vermediyse gelecekte de üzerine görev düştüğünde aynı kararlığını fazlasıyla gösterecektir. Bu nedenle aziz milletin feraseti, vatan ve bayrak aşkı takdire fazlasıyla layıktır." diye konuştu.

Törene, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, AK Parti İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve kurum müdürleri katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :