Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:- "Bugün Afrin'de bir operasyon başladı. Rabbim ordumuza güç, kuvvet versin, oradaki askerlerimizi Mevlam korusun demek istiyorum. Hem yurt içinde hem sınırlarımızda terörle mücadelemiz dimdik bir şekilde, kararlılık

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bugün Afrin'de bir operasyon başladı. Rabbim ordumuza güç, kuvvet versin, oradaki askerlerimizi Mevlam korusun demek istiyorum. Hem yurt içinde hem sınırlarımızda terörle mücadelemiz dimdik bir şekilde, kararlılıkla sürecek. Hiç kimse Türkiye'yi tehditleriyle, şantajlarıyla korkutabileceğini sanmasın." dedi.

"Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni", Bakan Kaya, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve gazilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Törenin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da okundu.

Kaya, törendeki konuşmasında, dünyada darbeler ve darbe girişimleri yaşandığını ancak hiçbir ülkede 15 Temmuz'da olduğu gibi silahı olmadan, bedeniyle tankları durduran, helikopter ateşlerine bedenini siper ederek darbeyi geri püskürten başka bir millet olmadığını söyledi.

Afrin operasyonuna değinen Kaya, şöyle konuştu:

"Bugün Afrin'de bir operasyon başladı. Rabbim ordumuza güç, kuvvet versin, oradaki askerlerimizi Mevlam korusun demek istiyorum. Hem yurt içinde hem sınırlarımızda terörle mücadelemiz dimdik bir şekilde, kararlılıkla sürecek. Hiç kimse Türkiye'yi tehditleriyle, şantajlarıyla korkutabileceğini sanmasın. Bizim öyle bir milletimiz var ki... Sabah da bir devlet övünç madalyası töreni yaptık. 15 Temmuz'da gazi olmuş bir kardeşimiz, 'Ben Afrin'e orduya katılmak üzere gitmek istiyorum." dedi. Geçen hafta Ankara'da yaptığımız törende birçok gazimiz yanıma gelerek, 'Afrin'de bir operasyon olacaksa, ben bu madalyayı aldım, en ön safta koşarak o operasyona katılmak benim için büyük bir şeref olacaktır.' dedi. Böyle kahraman bir milleti kim korkutabilir? Asla ve asla hiç kimse hain emelleriyle bizi korkutacağını sanmasın. Biz hem içeride hem sınır boylarımızda ülkemizin güvenliği için terörle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Bu terör örgütlerinin hiçbirinin birbirinden farkı yok. 15 Temmuz gecesi asker kılığına girmiş FETÖ hain teröristleri neyse PKK terör örgütü de o... YPG'si, PYD'si, DEAŞ'ı, hiçbirinin birbirinden farkı yok. Biz aynı kararlılıkla tüm terör örgütleriyle mücadeleye devam edeceğiz."

- "En kahraman milletlerden birincisi bizim milletimiz"

İstanbul Valisi Vasip Şahin de tarih boyunca karşılaşılan ihanetler ve düşmanlıkların bundan sonra da azalmayacağını, belki de artarak devam edeceğini dile getirerek, "Bu toprakları vatan yapmak kolay değil. Bir toprağı vatan yapabilmek için bunun sınırlarını kanla ve canla çizmeniz, toprağını kanla ve canla sulamanız, bereketlendirmeniz gerekir. Bunu en iyi yapan, en kahraman milletlerden birincisi bizim milletimizdir." diye konuştu.

Şahin, şehit yakınları ve gazilere sunulan madalya ve beratların, şükran ve minnet duygularının bir ifadesi olduğunu belirterek, salonda bulunanlara, "Bundan sonra da devlet, millet olarak her zaman sizin yanınızda, emrinizde ve sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere görevdeyiz." diye seslendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise gaziler ve şehitler sayesinde ülke topraklarında özgürce yaşandığını ifade ederek, 15 Temmuz'da da milletin ihanet karşısında dimdik durarak, dünyada bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Kaya, Vali Şahin ve Başkan Uysal tarafından 190 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :