Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Kayseri'de, 29 şehit ailesi ve 1 gaziye Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası takdim edildi- Vali Kamçı:- "Kanının rengini bayrağımıza vererek, aziz canını vatanımız uğruna feda etmiş olan tüm şehitlerimiz, bu yüce değerlerimizin korunmasına,

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliğince, 29 şehit ailesi ve 1 gaziye Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.

Bir otelde düzenlenen törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, Devlet Övünç Madalyası'nın şehit ailelerine ve gazilere teşekkür, minnet ve saygının bir ifadesi olarak verildiğini belirtti.

Bu özel ve anlamlı günde, ülkenin ve milletin varlığını devam ettirmek, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek uğruna aziz canlarını feda eden şehitlerin aileleri ve gazilerle bir araya gelmenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Kamçı, "Kanının rengini bayrağımıza vererek, aziz canını vatanımız uğruna feda etmiş olan tüm şehitlerimiz, bu yüce değerlerimizin korunmasına, savunulmasına ve ilelebet yaşatılmasına hizmet etmişlerdir." dedi.

Vali Kamçı, konuşmasının ardından 15 Temmuz hain darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen hava saldırısında şehit olan komiser yardımcıları Kübra Doğanay ile Cennet Yiğit; darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan Murat Kocatürk; 2016 yılında şehit olan Selim Şener, Furkan Hamamcı, Nuh Kürşat, Turgay Çelik, Yiğitcan Çiğa, Fazlı Altuntaş, Özgür Erdoğan, Burhan Kaplan, Mehmet Güngördü, Ramazan Kırboğa, Mehmet Kökkaya, Osman Çelik, Nazmi Kapucu, Muammer Arı, İbrahim Akarsu, Fahrettin Livçalkan, Muzaffer Tufaner ve Hüseyin Danacı; 2015 yılında şehit olan Hakan Bayram, Nuri Yazanel, Müsellim Ünal, Mehmet Burak Demirci ve Muzaffer Can Ersoy; 2016 yılında Ankara'da askeri servis aracının geçişi esnasında düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan sivil vatandaşlar Ayşegül Pürnek ile Mevlüt Öksüzoğlu ve 2012 yılında Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Enes Yıldırım'ın aileleri ile 2015 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde gazi olan Mesut Bozdağ'a Devlet Övünç Madalyaları ve beratlarını takdim etti.

Törene Garnizon Komutanı Ercan Teke, belediye başkanları, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz şehidi Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit, programdan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kızıyla gurur duyduğunu ve kızının uğruna şehit olduğu vatan için kendisinin de canını seve seve verebileceğini söyledi.

Anne Huriye Yiğit de "Kızım yaşadığı şekilde şehit oldu. Şehit olmayı çok istemişti, istediği oldu. Bize bu madalyayı layık gören başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün devlet büyüklerimizi Allah başımızdan eksik etmesin." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :