Devlet Opera ve Balesi Mardin'de konser verdi

Devlet Opera ve Balesi Mardin'de konser verdi

DOB sanatçılarının aryaları, napolitenleri ve türküleri harmanlayarak dinleyiciye sunduğu konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi

MARDİN (AA) - Devlet Opera ve Balesi (DOB) 2014-2015 sanat sezonunu Mardin'de verilen konserle başladı.

Mardin Valiliği ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Mardin Özel Konseri ilgiyle izlendi.

DOB sanatçılarının aryaları, napolitenleri ve türküleri harmanlayarak dinleyiciye sunduğu konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. 

Konserde, soprano Mine Kurtoğlu ve Tuğba Mankal, bariton Murat Duyan ve Aşkın Metiner,  tenor Emrah Sözer ile bas Bülent Ateşoğlu, Piyanoda Burak Şatan eşliğinde çeşitli eserleri seslendirdi. 

Pop sanatçısı Atiye’nin de sahne aldığı etkinlikte bazı sanatseverlerin programı ayakta ya da yerde oturarak izlemek zorunda kaldığı görüldü.

DOB Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin'e  85 sanatçının geldiğini etkinliklerin iki gece süreceğini söyledi.

Mardin'e ilk defa geldiklerini, gördükleri ilgi karşısında çok mutlu olduklarını belirten Ada, şöyle devam etti:

"Mardin'in misafirperverliğinden dolayı mutluyuz. Mardin'i coşturmak için iyi bir imkan bulduk. Biz genel olarak birçok yere turneye gidiyoruz. Fakat Mardin'i epeydir ihmal ettiğimizi gördük. Onun için havalar soğumadan Mardin'e gidelim dedik. Mardin'den sonra bahar aylarına doğru başka illerimize de gideceğiz. Ayrıca tekrar Mardin'e gelmek istiyoruz."

Sanatçı Atiye ise Mardin'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Devlet Opera Balesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Gülru Hadanoğlu da Mardinlilerin çalışmaya ilgisiz kalmadığı için mutlu olduklarını belirterek " Sanıyorum ki yapılan bütün emekler, harcanan bütün mesaiye değdi" dedi.

Konseri dinlemeye gelenlerden Adnan Günbegi, bu tür organizasyonların Mardin'de olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydederek, etkinliklerin devam etmesi istedi..

Kaynak:Haber Kaynağı