Devlet korumasındaki çocuklara mesleki eğitim

Devlet korumasındaki çocuklara mesleki eğitim

Anadolu İletişim ve Eğitim Derneğince, Ankara'da ihmal ve istismar sonucunda devlet koruması altına alınan 13-18 yaş arasındaki kızların hayata tutunması için kuaförlük ve tıbbi sekreterlik eğitimi veriliyor - Anadolu İletişim ve Eğitim Derneği Başkanı Ka

ANKARA (AA) - SEFA ŞAHİN - Anadolu İletişim ve Eğitim Derneğince, Ankara'da ihmal ve istismar sonucunda devlet korumasına alınan 13-18 yaş arasındaki kızların hayata tutunması için kuaförlük ve tıbbi sekreterlik eğitimi veriliyor.

Anadolu İletişim ve Eğitim Derneği Başkanı Hülya Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Ankara Ticaret Odası (ATO) ortaklığıyla "Kızlara Değer Geleceğe Değer" ve "Mesleğim Var Geleceğim Var" projeleri kapsamında 40 kız çocuğuna drama, akıl oyunları ve değerler eğitimi dersleri ile mesleki danışmanlık ve eğitim verdiklerini söyledi.

Kartal, projeye dört yıl önce "Sağlıklı Toplum İçin Değerli Gençlik" temasıyla başlattıklarını, kısa sürede verimli çalışma yaptıklarını kaydetti.

Projeye Ankara'da bir çocuk destek merkezinde devam edildiğini anlatan Kartal, "Kızlarla iletişime geçecek, onlarla ilgilenecek personelin de aynı eğitimleri almasını sağlıyoruz. Girdiğimiz kurumlara atölyeler açıyoruz. Tefrişatını gerçekleştiriyoruz, her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bir yıl eğitim veriyoruz, ondan sonra bunu ikinci yıl devam ettirmeye çalışıyoruz. Amacımız değerleri olan, değerlerinin farkında, kendisi ve çevresiyle uyumlu gençlerin yetişmesine katkı sağlamak." diye konuştu.

Kartal, devlet korumasına alınanların istihdam edilebilmesi için iki yıl devlet korumasında kalmaları gerektiğini dile getirerek, bu süreden önce yaşı 18'i dolduran ve kurumla ilişiği kesilen gençlerin ise herhangi bir meslek sahibi olamadığını ve hayatını sürdürmekte zorluklar yaşadığını söyledi.

Gençlerin istihdam sorununu çözmek için ATO ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve odanın projeye ortak olduğunu anlatan Kartal, şöyle devam etti:

"İl Müdürlüğümüz, ATO ve biz, bu sene projeyi yeniledik. Şimdi kurumların birinde kuaförlük ve tıbbi sekreterlik atölyesi açtık, bilgisayarlarını aldık, tefrişatını gerçekleştirdik. Üç aydır eğitimlere başladık. 40 çocuğa eğitim veriyoruz. Eğer bu eğitimlerin sonucunda bu çocukları işe yerleştirebilirsek çok güzel bir modeli ortaya koymuş oluyoruz."

- "Çocukların yeteneklerini anlamaya çalıştık"

Kartal, 10 ay sürecek projenin mayısta biteceğini aktararak, her bir çocukla üç yıl çalışmayı amaçladıklarını belirtti.

İnsanın dönüşümünün sürekli bir eğitimle mümkün olacağını, bundan dolayı çocukların yeteneklerini anlamak için test yaptıklarını ifade eden Kartal, "Bilgisayara kullanmaya yatkın çocukları tıbbi ve yönetici sekreterlik atölyemize aldık. Hastanelerle görüşmeye başladık. Tek istediğimiz bu çocukların bir yere yerleşebilir olması. Bu çocuklarla yaptığımız çalışmalar noktasında destek bulmak istiyoruz. Bu işin sürdürülebilir olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı