Devlet Bahçeli kurmaylarını topluyor

Devlet Bahçeli kurmaylarını topluyor

MHP'de muhaliflerin tüzük kurultayı sonrası Devlet Bahçeli il başkanları ve kurmaylarıyla bir araya gelecek.

MHP'de olağanüstü kurultay kararlarını durduran mahkeme kararlarının ardından gözler Genel Merkez'e çevrildi. Genel Başkan Devlet Bahçeli, il başkanlarıyla bir araya gelecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu akşam iftar yemeğinde MHP il başkanlarıyla bir araya gelerek kurultay sürecini değerlendirecek. MHP lideri Bahçeli ayrıca, dün Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 19 Haziran'da muhaliflerin düzenlediği tüzük kurultayında alınan kararlara ihtiyati tedbir kararı getirerek yürütmenin durdurulmasına karar vermesini de kurmaylarıyla değerlendirerek yol haritasını belirlemesi bekleniyor.

10 TEMMUZ KURULAYI İÇİN GÖZLER ORADA

10 Temmuz'da yapılacak olağanüstü kurultay için, Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) görüş istemişti. Ancak, YSK "ihsası rey" uyarısı yaparak görüş bildirmemişti. Çankaya İlçe Seçim Kurulu'ndan gelecek karar, MHP'deki 10 Temmuz kurultayını çok yakından ilgilendiriyor. Hem Genel Merkez, hem de muhalifler 10 Temmuz kurultayını kendi gerçekleştireceği kanaatinde.

İL BAŞKANLARINA KİTAPÇIK

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla 7 Haziran'dan bugüne MHP'de neler yaşandığını anlatan 135 sayfalık bir kitapçık hazırlanarak, il başkanlarına gönderildi. Kitapçıkta koalisyon görüşmeleri ile Bahçeli'nin erken seçim açıklamalarının detayları da yer alırken, isim verilmese de muhaliflerin başlattığı hareketi hakkında bilgiler yer alıyor.