Dev yatırımda mutlu son

Dev yatırımda mutlu son

Karatay Belediyesi öncülüğünde kurulan Akkonak toplu konutlarının tapuları düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı.

Aziziye Kültür Merkezi'nde yapılan tapu dağıtım töreninde 432 üye ev sahibi olma mutluluğunu yaşadı

Karatay'ın gelişmesinde büyük bir öneme sahip olan toplu konut hamlelerinde Akkonak Toplu Konut'un tapuları sahiplerine dağıtıldı. Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplu konutların dağıtım töreni Aziziye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Belediye Başkan Yardımcıları, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri , kooperatif üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tapu töreninde konuşan Akkonak Toplu Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baran, Karatay bölgesinde modern mimari tarzıyla dikkat çeken Akkonak'ın tapularını dağıtmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Karatay Toplu Konut hamleleriyle örnek oluyor

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, toplu konu hamleleriyle Karatay'ın çehresinin değiştiğini belirtti. Başkan Hançerli, "Yıllar öncesinde Akabe Mahallesi Cemil Çiçek Caddesi üzerinde bulunan bu alan için çok güzel planlarımız vardı gerçekleştirmek bizlere nasip oldu bunun için çok mutluyuz" dedi. Başkan Mehmet Hançerli: "Yıllar öncesinde değersiz olarak görülen bölgeyi Orman Bakanlığıyla da görüşerek arsaların Karatay'a kazandırılması noktasında elimizden geleni yaptık. Göz ardı edilmiş bölgede bugün tramvaylar süzülüyorsa, Adalet Parkı, Şehir Hastanesi, Şehir Parkı burada yer alıyorsa bu bütün ekibin başarısıdır. Karatay yıllarca ihmal edilmiş. Biz de bu ihmalkarlığı ortadan kaldırabilmek için elimizden gelenin fazlasını yaptık. Akkonak tamamlandığında civarının ne olacağı merak konusuydu. O civarda da imar revizyon planlarını bitirdik" diye konuştu.

AKKONAK TOPLU KONUT PROJESİNDE İLKLERE İMZA ATILDI

Akkonak Toplu Konutlarla ilgili teknik bilgi veren Başkan Hançerli, Akkonak'la birlikte Belediye kooperatiflerinde ilklerin yaşandığını söyledi. Başkan Mehmet Hançerli, konutların dış cephe kaplamasının herhangi bir yangında 800 dereceye kadar dayanıklı malzemeyle yapıldığını belirterek çevre düzenlemesi açısından da diğer dairelere örnek teşkil edecek bir daire olduğunu kaydetti. Belediyeye güvenen herkese teşekkür eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Tapular teslim ettikten sonra işimiz bitmeyecek fiziki, sosyal, kültürel anlamda tüm yatırımlar vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaya devam edecek. Karatay bunlarla yetinmeyecek İsmil'e kadar gerekeni yapacağız. Oraya da kaplıca köyünü inşa ediyoruz. Diğer kamu yatırımlarımızla birlikte Karatay Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Teknik çalışmalarından dolayı öncelikle kooperatif yönetimimizi tebrik ediyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından tapu dağıtımına geçildi. Tapularını alan üyeler ev sahibi olmanın sevinci yaşarken belediyenin böyle bir imkan sağladığından dolayı yetkililere teşekkür ettiler.Haber Merkezi