Dev fuar projesinin maketi Cannes'da sergileniyor

Dev fuar projesinin maketi Cannes'da sergileniyor

İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek ve 700 bin metrekarelik alan büyüklüğüyle Türkiye ve bölgenin en büyük, Avrupa'nın en moderni olacak fuar merkezi projesi MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda görücüye çıktı

CANNES (AA) - İstanbul'da hayata geçirilecek, 500 milyon dolarlık yatırım ve toplam 700 bin metrekarelik alan büyüklüğüyle alanında Türkiye'nin ve bölgenin en büyük, Avrupa'nın en moderni olacak fuar merkezinin maketi MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda sergileniyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi'nin büyük ortağı olduğu, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş (İDTM) tarafından hayata geçirilen fuarın maketi Fransa'da görücüye çıktı.

İTO Başkanı Çağlar, İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı ve içinde bulunan fuar projesinin maketine dünden beri yabancıların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Yeşilköy'de 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek projenin toplam 700 bin metrekarelik alana sahip olacağı bilgisini veren Çağlar, "Bu özelliğiyle Türkiye'nin ve havzanın en büyük, Avrupa'nın en modern fuar merkezi olacak" dedi.

Çağlar, projeye 2015 yılının ekim ayında start verildiğini kaydederek, "Bu dev yatırımın 300 bin metrekareyi aşan kısmı fuar alanlarına ayrılacak. 365 gün hayatın devam edeceği 35 bin metrekarelik alanda ise fuar alışveriş merkezi, restoran ve kafelerin yer alacağı bir yaşam merkezi bulunacak" diye konuştu.​

Dev fuar projesinin maketi Cannes'da sergileniyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :