DEÜ Tıp Fakültesi 40. Kuruluş Yıl Dönümü

DEÜ Tıp Fakültesi 40. Kuruluş Yıl Dönümü

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde 15 ve 30 yıl hizmet yapmış personele plaket verildi

İZMİR (AA) - İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesinin 40. kuruluş yıl dönümü nedeniyle, kuruma 15 ve 30 yıl hizmet vermiş akademik ve idari personele törenle plaket takdim edildi.

Narlıdere'deki dekanlık binasındaki törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, tıp fakültelerinin, üniversitelerin ana damarlarından biri olduğuna işaret ederek, bilim dünyasına hizmet ederken akıl ve mantığı temel aldıklarını söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerinde sağlık alanıyla ilgili yatırımların da bulunduğunu hatırlatan Çelik, Sağlık Bakanlığının planladığı hekim sayısına ulaşma konusunda tıp fakültelerine büyük görev düştüğünü, DEÜ olarak bu sorumluluğu yerine getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Çelik, tıp fakültelerinde yaşanan sorunları bildiklerini, daha iyi çalışma koşullarının oluşturulması için çaba gösterdiklerini, projeler ürettiklerini kaydetti.

"Şiddet olgusu ve benzeri olumsuzluklar, hekimlik mesleğini cazibesini kaybetmekle karşı karşıya bırakıyor." ifadesini kullanan Çelik, morali yüksek tutmak ve daha çok çalışmak gerektiğini vurguladı.

Tıpta yeniliklerin önünü açacak projelere imza atacaklarını kaydeden Çelik, "Buradan çok başarılı hekimler yetişti. Öncelikli görevimiz şifa dağıtmak. Tıp fakültesinin 40. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum." dedi.

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle, Türkiye'nin sağlık ordusuna sürekli nitelikli insan gücü yetiştirdiklerini ve topluma evrensel ölçülerde sağlık hizmeti sunduklarını belirtti.

Özgür düşünce, toplumun sorunlarına duyarlılık, etik değerlere öncelik verdiklerini ifade eden Dicle, bu ilkelerle bugüne kadar 6 bine yakın hekimin fakülteden mezun olduğunu aktardı.

DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer de eğitimde kaliteyi yükseltmek için tüm öğretim üyelerinin çaba gösterdiğini söyledi.

Mezunlar Derneği adına konuşan Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu ise Dokuz Eylül Üniversitesi ilkeleriyle yetişmekten duyduğu gururu dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi, zeybek gösterisi sundu.

Törenin sonunda 15 ve 30 yıl DEÜ'de görev yapmış akademik ile idari personele plaket takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :