Derslerinde başarılı 12 bin çocuk Mersin'de tatil yaptı

Derslerinde başarılı 12 bin çocuk Mersin'de tatil yaptı

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde derslerinde başarılı olanlardan seçilen yaklaşık 12 bin çocuk, Gençlik ve Spor Bakanlığınca kurulan gençlik kamplarına katıldı- Gençlik Hizmetleri ve Spor Mersin İl Müdür Vekili Tarakçı: - "Kampa gelen çocuklarımız, 7 gün b

MERSİN (AA) - DERVİŞ ÇÖMEZ - Gençlik ve Spor Bakanlığınca kurulan gençlik kamplarına katılan derslerinde başarılı yaklaşık 12 bin çocuk, bir hafta boyunca Mersin'de tatil yaparak gönüllerince eğlendi.

İhtiyaç sahibi ve derslerinde başarılı olanlardan seçilen öğrenciler, belli dönemlerde evlerinden alınarak otobüslerle Silifke ilçesindeki 4 gençlik kampına getirildi. Çocuklar, burada 7 gün boyunca çeşitli spor faaliyetlerine katılıp denize girdi.

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl içinde 3'ü kız öğrencilere yönelik olmak üzere 10 kamp dönemi düzenlediklerini söyledi.

Her dönemde kamplara bin 200 çocuğun katıldığını belirten Tarakçı, böylece toplam 12 bin çocuğa tatil yaptırdıklarını bildirdi.

Kamplara Türkiye'nin tüm illerinden çocukların geldiğini anlatan Tarakçı, "Kampa ilk kez gelen birçok çocuğumuz çekingen oluyor. Ancak giderken, edindikleri arkadaşlarından ağlayarak ayrılıyorlar. Çocuklarımıza burada sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yaptırıyoruz. 7 gün boyunca hayatlarının en güzel zamanlarını geçiriyorlar. Paylaşımcılığı öğreniyorlar ve sorumluluklar alıyorlar" diye konuştu.

- "İçlerinde ilk kez deniz görenler var"

Mersin'in tatil için en müsait yerlerden biri olduğuna işaret eden Tarakçı, kampa katılan çocukların hiç para harcamadığını, tüm masrafların devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Kampa katılan çocuklar arasında denizi ilk kez görenlerin bulunduğunu kaydeden Tarakçı, "Çocukları denizle tanıştırmak kadar güzel duygu yok. 'Deniz suyuna çok tuz atılmış', 'Tuzunu az atın' ya da 'Suya şeker katalım' diyen çocuklar bile oldu. Amacımız çocuklarımıza rüya gibi bir tatil yaptırmak" dedi.

Tarakçı, Mersin'de 2 yeni kamp daha hazırladıklarını, kenti Türkiye'nin en büyük kamp merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

23 Nisan Mavi Gençlik Kampı Müdürü Kamil Acar da çeşitli sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler düzenledikleri kampa, genelde Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinden çocukların katıldığını aktardı.

Muş'tan kampa katılan Hamza Arslan ise ilk kez denizi Mersin'de gördüğünü söyledi.

Kampta birçok arkadaş edindiğini belirten Arslan, "Burada çok hoş vakit geçirdim. Gelecek yıl yine gelmek için derslerime çok çalışacağım" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı