Dershane yerine okullarda destek kursu dönemi

Dershane yerine okullarda destek kursu dönemi

Üniversiteye hazırlıkta 13 dershanenin kapandığı İstanbul'da, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında özel okula dönüşüm için 377 dershane müracaat etti, kentte öğrenciler okullardaki destek kursundan faydalanabilecek

İSTANBUL (AA) - HİLAL UŞTUK - İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, haziran 2014'te 13 dershanenin kapandığı İstanbul'da yeni eğitim-öğretim yılı için özel okula dönüşüm için müracaat eden kurum sayısının 377 olduğuna işaret ederek, talep eden öğrencilerin üniversiteye hazırlıkta okullardaki destek kurslarına katılabileceğini belirtti.

Yıldız, 1 Eylül 2015’ten itibaren dershanelerin kapanacak ya da özel okula dönüşecek olması ile öğrenci ve mezunların sınavlara hazırlık aşamasında neler yapabileceklerini AA muhabirine anlattı.

Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon, İstanbul genelinde ise 348 binin üzerinde öğrencinin Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdiğini kaydeden Yıldız, dershanelerin kapatılması nedeniyle veli ve öğrencilerin, sınava nerede hazırlanılacağına dair soru ve endişelerinin bulunduğuna dikkati çekti.

İstanbul'da haziran 2014'te 13 dershanenin kapandığını, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında özel okula dönüşüm için 377 kurumun müracaat ettiğini anlatan Yıldız, kentte şu anda 594 dershane, 142 etüt eğitim merkezi olduğunu aktardı.

Dershanelerin kapatılma sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde geçen sene uygulamaya konulan destekleyici ve yetiştirici kurslar bulunduğunu anımsatan Yıldız, ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve liselerin tamamında, talep eden öğrencilerin, yine okul içindeki öğretmenler eşliğinde bu kurslara katılabildiğini söyledi.

Muammer Yıldız, gençlere, zorlandıkları derslerde, öğretmenlerin destek vereceğini kaydederek, "Dershaneler kapatıldığı için, çocuklarımızın bir üst öğrenime gitmeleri amacıyla, okullarımızdaki öğretmenlerimiz destek ve yetiştirme kursları açıyor ve bu kurslarda derslerini veriyorlar" diye konuştu. 

Üniversite hazırlığına ilişkin Halk Eğitim Merkezlerindeki çalışmalara da değinen Yıldız, şöyle konuştu:

"Bunların mesleki kursları var. Bu kurslarda da temelde çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu, hangi dersi talep ediyorlarsa, onun verileceği bir ortam şu anda oluşturuldu. Bu kursları bulundukları halk eğitim merkezleri bünyesinde açabilecekleri gibi yine gelen talepler doğrultusunda, mekan olarak okulları da kullanabiliyorlar. Dolayısıyla da devam eden çocuklarımız bu kursları okullarında aldıkları gibi, mezunlar da halk eğitimlerden alabilecekler."

- "Kurs içeriği sınavlar dikkate alınarak hazırlanacak"

Yıldız, okullarda verilen kursların hafta içi ya da hafta sonu, gündüz ya da akşam saatlerinde olabileceğini dile getirerek, ders saatlerinin gün içindeki zamanı konusunda esneklik olduğunu ve bir sınır bulunmadığını ifade etti. 

Çalışma hayatına başlayan mezunlar da düşünülerek akşam kurslarının olabileceğini söyleyen Yıldız, kursların gelen taleplere göre belirleneceğini kaydetti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, kursların içeriğinin ve müfredatın tamamen sınava hazırlık ve sınavı esas alacağını vurgulayarak, "Bunun için bu eğitimler veriliyor. Daha önceki bütün sınavlar dikkate alınarak, bunlara ilişkin ders ve test kitapları ile eğitim araçları ve gerekli dokümanlar kullanılacak" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı