DERLEME - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısına ilişkin haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz. SaygılarımızlaAA

DERLEME - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısına ilişkin haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz. SaygılarımızlaAA

Viranşehir'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi - Valilik: - "Viranşehir ilçemizde adliye personelinin ikamet ettiği lojmanlara düzenlenen bombalı saldırıda, lojmanlarda görevli Viranşehir E

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen ve 1 çocuğun hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı terör saldırısında 1 kişinin daha yaşamını yitirdiği belirlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi önünde dün akşam yaşanan terör saldırısının ardından bölgeyi güvenlik çemberine alan polis ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin sürdüğü belirtildi.

Enkazda yapılan çalışmalarda 1 kişinin cesedine ulaşıldığı aktarılan açıklamada, "Viranşehir ilçemizde adliye personelinin ikamet ettiği lojmanlara düzenlenen bombalı saldırıda, lojmanlarda görevli Viranşehir Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalışan mahalle bekçisi İbrahim Kete şehit olmuştur. Patlamanın ardından kaybolduğu yönünde alınan bilgiler üzerine patlamanın yol açtığı enkazda başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda İbrahim Kete'nin cansız bedenine ulaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

- Yavru kediyi beslerken şehit oldu

Terör saldırısında şehit düşen 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın lojmandaki yavru kediyi beslemek için evden çıktığı sırada bina koridorunda hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Baba Mustafa Günak, oğlunun lojmanda bulunan ve aç olan bir kedi yavrusuna sütlü ekmek götürürken patlama olduğunu belirterek oğlunun bir daha eve gelemediğini söyledi. Günak, "Lojmanın tam ortasındaydı. Benim oğlum şehit oldu. Vatanımız sağ olsun." dedi.

Anne Mukaddes Günak ise "Oğlum cennetlik, onlar kendini düşünsün. Ben şehit verdim." ifadelerini kullandı.

- 26 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir'de 2 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğinin belirlendiğini, soruşturma kapsamında 26 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Tuna, yaptığı açıklamada, Yenişehir Mahallesi'nde dün gerçekleştirilen patlamanın ardından soruşturma başlatıldığını belirtti.

Olayda kullanılan bomba yüklü aracın Mardin'in Derik ilçesinden getirildiğinin tespit edildiğini aktaran Tuna, "Terör saldırısını, PKK terör örgütünün gerçekleştirdiğini değerlendiriyoruz, soruşturma kapsamında 26 şüpheli gözaltına alındı." dedi.

Tuna, terör saldırısı nedeniyle ev ve iş yerleri hasar gören vatandaşların Viranşehir Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu'na müracaat edebileceğini kaydetti.

- Bakanlar incelemelerde bulundu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bomba yüklü araçla meydana gelen terör saldırısının yapıldığı alanda incelemede bulundu.

Ankara'dan özel uçakla Şanlıurfa'ya gelen Bozdağ, Soylu ve Çelik, helikopterle GAP Havaalanından Viranşehir ilçesine geçti. Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi'ne giderek beraberindekilerle inceleme yapan bakanlar, daha sonra olayla ilgili Vali Güngör Azim Tuna ve İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu'ndan bilgi aldı.

Evleri hasar görenlere geçmiş olsun dileklerini ileten Bozdağ, Soylu ve Çelik, patlamanın etkisiyle hasar gören bir binayı inceledikten sonra Viranşehir Adliye Sarayına geçti.

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, hastanelerde 2'si yoğun bakımda toplam 11 yaralı bulunduğunu aktararak "Yaralılarımızdan iki tanesi emniyet bekçimiz, biri başsavcımızın eşi hakime hanım. Diğer yaralılarımız da yine lojmanlarda oturan adliye lojmanlarının sakinleri." dedi.

Soylu, saldırı nedeniyle oluşan hasarların devlet tarafından karşılanacağını dile getirerek "Bu konuda hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Sayın Başbakanımızın talimatları da açık ve nettir ve vatandaşımızla arkadaşlarımız bu temaslarını sürdürecek ve en kısa zaman içerisinde karşı karşıya kalmış oldukları bu durum telafi edilecektir." diye konuştu.

- Şehit çocuk toprağa verildi

Terör saldırısında şehit düşen 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından merkez Haliliye ilçesindeki aile kabristanlığına defnedildi.

Şehit Günak için düzenlenen cenaze törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

İçişleri Bakanı Soylu da beraberinde AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Mehmet Ali Cevheri ve Halil Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile saldırıda şehit olan mahalle bekçisi İbrahim Kete'nin ailesini yaşadığı Karatepe Mahallesi'nde ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Terörle mücadele konusunda kararlılık vurgusu yapan Soylu, "İnanın bu olayları yaşadığımız her an içimizden ve gönlümüzden büyük bir parça kopmakta. Bu durum bizim ortaya koyduğumuz ve koyacağımız sorumlulukları daha iyi hissettiriyor." dedi.

Soylu'nun taziye evine gelişi sırasında vatandaşlar, "Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Bir ölür bin diriliriz" sloganları attı.

Kete'nin cenazesinin, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundaki otopsinin tamamlanmasının ardından yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

- Bakanlar, yaralıları hastanede ziyaret etti

Bakanlar Bozdağ, Çelik ile Soylu, Viranşehir'deki terör saldırısında yaralananlardan bazılarını tedavi gördükleri Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bakanlar, Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Alper İnanç'ın patlama esnasında yaralanan hakim eşi Hatice İnanç'la da görüştü.

Hakim İnanç'ın "Atlatabileceğimiz en hafif şekilde atlattık, hainler fırsat bulamayacak" sözleri üzerine Bakan Faruk Çelik, "Bu ülke için güzel hizmetleriniz şeref madalyası olacak bu şerefsizlere karşı." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :