DERLEME - Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AAKılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

DERLEME - Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla. AAKılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinde PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi- Saldırıda bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı- Önce güvenli bölgeye götürülen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra geniş güv

TRABZON (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna, Artvin'in Şavşat ilçesinde PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi; saldırıda bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Artvin'e çeşitli programlara katılmak için gelen Kılıçdaroğlu, ilk olarak Şavşat ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Şavşat'tan Ardanuç ilçesine gitmek üzere yola çıkan Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna öncülük yapan jandarma aracına Yanıklı mevkisinde PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin teröristlere karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, gerekli tedbirlerin alınmasının ardından çatışma bölgesinden can güvenliği için Karayollarına ait bölgedeki istasyon şefliğine götürüldü.

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra geniş güvenlik önlemi altında Şavşat Kaymakamlığına geçti. Kaymakamlığa gelişi sırasında bazı vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'na "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

- Jandarma er şehit oldu

Terör saldırısında, konvoya öncülük eden aracı kullanan jandarma er başından ağır, iki astsubay da hafif yaralandı. Artvin Devlet Hastanesine kaldırılan askerlerden jandarma er, şehit oldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çatışmanın ardından, "Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Güvenlik güçleri bizi şu anda Karayolları'nın bulunduğu binaya getirdi." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırıyı gerçekleştiren örgütle ilgili soru üzerine, "Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon da başladı." dedi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "geçmiş olsun" telefonu

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradı. Erdoğan, yaşananlarla ilgili bizzat Kılıçdaroğlu'ndan bilgi aldı.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu ile telefonda görüşerek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

- "Alçak bir terörist saldırıdır"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıyla ilgili olarak, "Anamuhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun Artvin'de uğradığı silahlı saldırı, ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır. Saldırıyı nefretle lanetliyorum." açıklamasında bulundu.

Yıldırım, "Türkiye'nin bütünlüğüne, dirlik ve düzenimize pusu kuran teröristlerle onları suikasta azmettiren geri plandaki alçaklar, hiçbir zaman Türkiye'nin birliğine zarar veremeyecek, emellerine kavuşamayacak ve müstahak oldukları cezaya muhakkak çarptırılacaklardır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :