DERLEME - Daha önce "Geçici Bakanlar Kurulu açıklandı" başlığıyla verdiğimiz haberleri derleyerek yeniden yayımlıyoruz.Saygıylarımızla.AA

DERLEME - Daha önce "Geçici Bakanlar Kurulu açıklandı" başlığıyla verdiğimiz haberleri derleyerek yeniden yayımlıyoruz.
Saygıylarımızla.
AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Geçici Bakanlar Kurulu'nda yer alan Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile bazı bakanlar görüşlerini paylaştı

 Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Geçici Bakanlar Kurulu'nda yer alan Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile bazı bakanlar görüşlerini paylaştı.

Başbakan Yardımcısı olan Yalçın Akdoğan, "Sayın Başbakanımızın da dediği gibi geçici bir hükümet gibi değil, 4 yıllık bir hükümet olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz, en üstün performansı göstermeye çalışacağız" dedi.

Akdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni kurulan hükümetin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tensip ve takdirleri için teşekkür eden Akdoğan, şunları kaydetti:

"Yeni kabineye giren arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Onlara da başarılar diliyorum. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi geçici bir hükümet gibi değil, 4 yıllık bir hükümet olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz, en üstün performansı göstermeye çalışacağız. Türkiye'de seçim sürecinde en ufak bir yönetim boşluğu oluşmadan güven ve huzur içinde ülkemizin seçime götürülmesi sürecinde bu hükümetimiz görev almış olacak. Şunu da tekrardan vurgulamış olalım, bu bir koalisyon hükümeti değil. Bir AK Parti hükümeti de değil. Partilerin kurdukları bir koalisyon veya hükümet ortaklığı da değil. Bu tek tek milletvekillerinin anayasal zorunluluk ve siyasi sorumluluk üstlenerek kurdukları bir hükümet. Ben bu çerçevede görevi kabul eden bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun."

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 

Geçici Bakanlar Kurulu'nda yerini koruyan Mehmet Müezzinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kabinede sorumluluk üstlenen tüm bakanlara başarılar diledi.

Önümüzdeki süreci "zor" olarak nitelendiren Bakan Müezzinoğlu, "Ülkemizi seçime götürecek arkadaşlarımıza ekip ruhuyla birlikte çalışmayı diliyorum. Milli iradeye hizmet etmek bir şereftir. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere şahsım da dahil tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.  

Sağlıktaki çalışmaların aynı hızla kaldığı yerden devam edeceğine inandığını belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önemli olan ülkemiz ve milletimiz kazansın. 78 milyon ülke insanı, yöneticilerinden yarınlarının bugünden daha iyi olmasını bekliyor. Bize de düşen bu ülkenin bu milletin yarınlarını daha iyi yapabilmek için gücümüzün yettiği oranda çalışmak. 78 milyon ülke insanımıza hayırlı olsun."

- Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Yalçın Topçu, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Devlet emretti, biz de kabul ettik" dedi.

Topçu, ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini, bu zor zamanda görev almaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Devlet emretti, biz de kabul ettik" değerlendirmesinde bulundu.

- Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan 

Kalkınma Bakanlığı görevine getirilen Müslüm Doğan, geçici hükümete, acilen kardeşlik bağlarının yeniden güçlenmesi, akan kanın durması ve seçim güvenliğinin sağlanması için destek verdiklerini söyledi.

Doğan, partilerinin kalkınma programı ve yatırımlar konusunda stratejik planlara sahip olduğunu belirterek, "İki ay içerisinde ülke kalkınmasında aynı şekilde daha hızlı bir şekilde ulaştırmak, sağ selamet bir şekilde ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacağız parti programı temelinde" ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, "1 Kasım'a da girerken sanki 4 yıllık hükümet gibi çalışacağız" sözlerinin hatırlatılması üzerine Doğan, şunları kaydetti:

"Doğru düşünüyorlar. Biz bir günün bile bu ülke için önemli olduğunu düşünüyoruz. Başbakanımızın bu söylediklerine katılıyorum. Biz iki ay içerisinde sabit bir hükümet ne yapması gerekiyorsa ülke için, ülke kaynaklarının doğru kullanımı olsun, doğru yönetimiyle ilgili hususlarda ciddiyetle çalışacağız. Parti programını hayata geçirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu ülkenin kalkınmasında, elimizden gelen her detayı en ince şekilde işleyeceğiz. Ülkemize hayırlı olsun diyorum." 

- Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca

Geçici Bakanlar Kurulu'nda Avrupa Birliği Bakanlığı görevine getirilen HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, bakanlık görevinin "halklara ve kardeşliğe" hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. 

"7 Haziran seçiminin sindirilememesi nedeniyle zorunlu bir anayasal hükümet kurulduğunu" ifade eden Konca, anayasadan kaynaklanan haklar nedeniyle, HDP'nin hükümette yer aldığını vurguladı.

Geçici hükümetin bir hizmet hükümeti, bir koalisyon, bir programı bulunmadığını ve bir protokole sahip olmadığını anlatan Konca, şöyle konuştu:

"Bu hükümet, eğer Türkiye'de tırmanan şiddeti durdurabilirse, Türkiye'de akan kanı durdurabilirse, Türkiye'deki silahlı çatışmanın sona ermesini sağlayabilirse, ellerin tetikten çekilmesi mümkün olursa ve bu hükümet toplumumuz ve halkımızla empati yapıp bu seçimi huzur ve barış içerisinde, seçim güvenliğinin bütün koşullarıyla oluştuğu bir ortamda yapabilirse geleceğimiz için bir umut olur. Ama bunlar olmazsa inanınız, ortadoğu bataklığının şu çemberinde Türkiye'de çok büyük handikaplarla karşılaşır.

Biz, Türkiye'nin o handikaplarla karşılaşmaması için elimizden ne geliyorsa ilkelerimizden ödün vermeden kendi plan ve programımızı koruyarak yapmaya hazırız. Empati yapmaya, özveride bulunmaya, dayanışma içerisinde olmaya, herkesle konuşmaya, yumruk sıkmayı bir yana bırakmaya, kaş çatmayı bir yana bırakmaya, insanca davranmaya hazırız. Dilerim herkes bu anlayışta olur ve biz de huzur içerisinde kan dökülmeden, gözyaşı akıtmadan bir seçim güvenliği içerisinde bir seçim yaşarız."

Avrupa Birliği Bakanı olmanın kendisi açısından da güzel olduğunu aktaran Konca, şunları kaydetti:

"Ben, zaten Avrupa oyları ile seçildim. Kocaeli, Avrupa destekli oylarla bir HDP milletvekili çıkardı. O emek kenti, bize güzel destek verdi. Dolayısıyla bu manada da Avrupa Birliği Bakanı olmak, benim için ayrı bir anlam ve önem taşıyor. Dilerim Türkiye için hayırlı uğurlu olur."  

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem

Geçici Bakanlar Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Ahmet Erdem, kendisine bakanlık görevi tebliğ edilmeden önce böyle bir göreve getirileceğinden haberi olmadığını dile getirerek, "Biliyorsunuz bürokratız, bize ne görev verilirse biz onu yaparız" diye konuştu. 

Erdem, "Görev adamıyız biz. Böyle bir görev tebliğ edildi. Bunu hakkıyla yapabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadesini kullandı.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun

Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirilen eski AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce enerji alanında birçok görevde bulunduğunu belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı adına da bugüne kadar birçok çalışmanın içinde olduğunu ifade eden Alaboyun, şunları kaydetti:

"Bakanlık adına yurt dışında eğitim gördüm. Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile Maden İşleri Genel Müdürlüğünde çalıştım. Ayrıca ETİ Bank'ta genel müdür yardımcısı gibi değişik pozisyonlarında görev yaptım. 3 dönem AK Parti milletvekilliği görevinden sonra bugünkü görev bana uygun görüldü. Bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağım."

-  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda yeniden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine getirilen Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kabinede yeniden görev aldığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na teşekkürlerini iletti.

Bakan Işık, yeni kurulan hükümetin, 1 Kasım'da yapılacak seçimlere giderken, seçimlerin güvenli bir şekilde, anayasa ve yürürlükteki kanunlara uygun olarak yapılmasını sağlayacak, ülkenin sorunlarına çözüm üretecek bir hükümet olduğunu ifade etti.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı