Derinkuyu'da turistlere farklı dillerde Kur'an-ı Kerim hediye edildi

Derinkuyu'da turistlere farklı dillerde Kur'an-ı Kerim hediye edildi

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından kentteki yeraltı şehrini ziyarete gelen turistlere çeşitli dillerde Kur'an-ı...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından kentteki yeraltı şehrini ziyarete gelen turistlere çeşitli dillerde Kur'an-ı Kerim ve dini kitap dağıtıldı.

Yer altı şehri girişinin yanında bulunan Bayramlı Camisi önüne kurulan stantta din görevlileri, talep eden turistlere bilgi vererek, kendi dillerinde olan kitaplardan hediye etti.

Bayramlı Camisi İmam Hatibi İbrahim Yolalan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeyi gezmek için gelen turistlere Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan İngilizce, Çince, Japonca, Korece ve Almanca Kur'an-ı Kerim Meali dağıtıldığını belirtti.

Yolalan, "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim ile birlikte Peygamberimizin hayatı ve İslam dini ile ilgili bilgiler içeren farklı dillerde hazırlanan kitapları turistlere dağıtıyoruz. Amacımız, İslam dinini merak eden yabancıların doğru kaynaklara ulaşmasını sağlamaktır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :