Dereköy Sınır Kapısı'ndaki yenileme çalışmaları

Dereköy Sınır Kapısı'ndaki yenileme çalışmaları

Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu:

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Dereköy Sınır Kapısı'nın tır trafiğine açılacak olmasının bölgede ve ilde çok ciddi bir canlılığa yol açacağını bildirdi. 

Kesimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli'nin, ekonomik canlılığa ihtiyaç duyan bir kent olduğunu söyledi.

Sınır kapısının tır trafiğe açılacak olmasından mutluluk duyduklarını dile getiren Kesimoğlu, belediye olarak, kapının tır trafiğine açılması için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.

Kesimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dereköy Sınır Kapısı'nın tır trafiğine açılacak olması bölgemizde ve ilimizde çok ciddi bir canlılığa yol açacak. Şu anda Dereköy Sınır Kapısı'nda tır trafiği yok. Milletvekilliği yaptığım dönemlerde bu konuyla ilgili çalışmalar yürüttüm, soru önergeleri, kanun teklifleri verdim. Mİlletvekili sıfatımla Bulgaristan'a yaptığım gezilerde cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar ve milletvekilleri dahil herkese söyledim. Ciddi bir aşama kaydedemedik. Türk tarafı olarak ulaşımla ilgili imkanlarımızı güncelledik. Bugün çok güzel bir yolumuz var. Bulgar tarafında böyle bir imkan yok. Tır trafiğine açılması için Bulgaristan tarafının da yollarını yenilemesi lazım. Her fırsatta kendi imkanlarımla dile getirdim. Eminim hükümetimizin, devletimizin yetkili karar mercileri, onlar da dile getiriyorlar ve takipçisi oluyorlar." 

Kente yakın bir yerde kamyon ve tırların park edebileceği bir otopark projelerinin olduğunu belirten Kesimoğlu, "Kentimizdeki kamyonlar ve tırlar gelişigüzel park ediyorlar. Hem görüntü kirliliği yaratıyorlar hem de sabah işe giden vatandaşımız kamyonunu çalıştırdığında aracın sesi binalar arasında yankılanıyor. Dolayısıyla yaşlıları, hastaları çocukları rahatsız ediyor. Dereköy yolunda kamyon ve tır otoparkı yapmak istiyoruz. Birkaç yatırımcı bulduk ancak sınır kapısının tır trafiğine açık olmadığını gerekçe göstererek vazgeçtiler. Sınır kapısının yeniden canlanıyor olmasından mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı